Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u selu Vrbniku pokraj Knin

Šerbedžija bio domaćin na otvaranju kušaonice vina Burnum, prvu lozu u njihovom vinogradu zasadio je sam

U vinariji Burnum na Vrbniku otvorena je kušaonica vina Burnum, na otvorenje je stigao i Rade Šerbedžija
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/12
24.09.2022.
u 11:04

U vinogradu je oko 30 tisuća loza, a prvu je zasadio Šerbedžija. Da bi urod bio što bolji i kvalitetniji, iskopan je bunar na čak 220 metara dubine. Cijeli je projekt započeo na inicijativu Nikole Damjanića.

Prije desetak godina Rade Šerbedžija postao je zadrugar poljoprivredne zadruge "Vrbničko selo" u čijem su vlasništvu jedan od najvećih vinograda u Šibensko-kninskoj županiji, vinarija "Burnum" iz koje je potekao pjenušac spravljen od sorte babića, a od danas i kušaonica na čijem je otvaranju domaćin bio Šerbedžija.

Ova je zadruga u selu Vrbniku pokraj Knina, na krševitom tlu podno Promine, osnovana sa željom da se u tome kraju pokrene život, što je na domjenku naglasio i Šerbedžija. Vinarija je dobila ime po nekoliko kilometara od nje udaljenome na ovim prostorima najvećem rimskom amfiteatru, smještenom u nacionalnom parku Krka. U vinogradu je oko 30 tisuća loza, a prvu je zasadio Šerbedžija. Da bi urod bio što bolji i kvalitetniji, iskopan je bunar na čak 220 metara dubine.

Cijeli je projekt započeo na inicijativu Nikole Damjanića, čovjeka poniklog iz ovoga kraja, zbog čega je i  želio da se on pokrene pa je okupio nekolicinu investitora. Od samih početaka proizvodnja je isključivo ekološka. 

Kušaonica šampanjca Burnum i ostalih vrsta vina koja zadrugari proizvode otvorena je u predahu između ovogodišnje odlične berbe grožđa, a uz mnogobrojne goste među kojima je prednjačio holivudsko-hrvatski glumac Rade Šerbedžija degustirale su se, uz domaći zalogaj, sve vrste vina te obišla vinarija. S gostima su se družili i i upraviteljica zadruge Anđelka Amanović Milinović te šibensko-kninski župan Marko Jelić.

VIDEO Alen Vitasović o alkoholizmu: Nije me sram priznati da sam se liječio 

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
11:41 24.09.2022.

FUJ.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije