Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prestižna nagrada

'Saturday Night Live' i 'Westworld' vode po broju nominacija za Emmy

Evan Rachel Wood
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
13.07.2017.
u 23:25

Među televizijskim kućama po broju nominacija vodi HBO čije produkcije imaju 110 nominacija, a slijede Netflix s 91 i NBC sa 60.

Televizijske produkcije "Saturday Night Live" i "Westworld"  vode po broju nominacija za nagradu Emmy objavljenih večeras, s po 22 u raznim kategorijama, objavila je Televizijska akademija.

Među televizijskim kućama po broju nominacija vodi HBO čije produkcije imaju 110 nominacija, a slijede Netflix s 91 i NBC sa 60. Saturday Night Live posljednjih je mjeseci povećao gledanost oštrom političkom satirom temeljenom na osobama iz administracije predsjednika SAD-a Donalda Trumpa.

 Godina rekorda za televiziju

Nominacije za nagrade Emmy za razna područja televizijskih i novih medija objavljene su u Los Angelesu u Saban Media centru Televizijske akademije. Popis nominiranih za nagrade u najistaknutijim kategorijama pročitali su predsjednik akademije Hayma Washington, glumica Anna Chlumsky i glumac Shemar Moore. "Ovo je bila godina rekorda za televiziju koja nastavlja svoju eksploziju rasta", rekao je Washington. 

U kategoriji za najbolju dramu nominirani su "The Crown", "Sluškinjina priča", "Kuća od karata", "Nazovi Saula", "Stranger Things", "To smo mi" i "Westworld". Te su serije nominirane  u više kategorija u odsutnosti  serija "Igra prijestolja" i "Twin Peaks" koje se nisu emitirale u razdoblju u kojem bi se mogle kvalificirati za nagrade 2017. godine.

Pobjednike bira 20.000 članova Televizijske akademije

U kategoriiji komedija nominirane su serije "Atlanta", "Pomalo crno", "Master of None", "Moderna obitelj", "Silicijska dolina", "Neslomljiva Kimmy Schmidt" i "Potpredsjednica". Nominirano je i više iskusnih glumica, uključujući Nicole Kidman, Reese Witherspooon, Susan Sarandon, Jessicu Lange i Jane Fonda, a među glumcima Anthony Hopkins, Kevin Spacey i Robert de Niro. 

Pobjednike bira 20.000 članova Televizijske akademije koji glasuju po kategorijama sukladno njihovom polju stručnosti. Dodjela nagrada Emmy, 69. po redu, prenosit će se iz losanđeleske Microsoft dvorane 17. rujna a vodit će je Stephen Colbert

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije