Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koncert u Lisinskom

Sanja, Marinko i Zec: Osjećamo tremu, ali kad počnu prvi taktovi glazbe, sve nestane i nastane čarolija

Zagreb: Poznati na 63. Zagreba?kom festivalu
Foto: Zarko Basic/PIXSELL
1/6
31.03.2022.
u 07:00

Dvije pandemijske godine odvojile su ih od publike i zato Sanja, Marinko i Zec jedva čekaju da u utorak 5. travnja nastupe u Lisinskom.

U utorak 5. travnja u dvorani Lisinski Sanja Doležal, Vladimir Kočiš Zec i Marinko Colnago hitovima Novih fosila podsjetit će publiku na zlatne dane tog sastava i vrijeme njegove najveće popularnosti. Dvije pandemijske godine odvojile su ih od publike i zato Sanja, Marinko i Zec jedva čekaju da pred njom zapjevaju.

- Imamo i tremu, ali samo zbog našeg profesionalnog stava prema nastupanju i zbog poštovanja prema publici. Rekao bih da se više radi o uzbuđenju i radosti zbog nastupa pred publikom s kojom ćemo ponovno podijeliti emocije. Naravno da nam dvije godine nenastupanja zbog pandemije nisu dobro pale, ali su nam zato i veliki izazov i motiv da damo sve od sebe - kaže Zec, a Sanja dodaje:

- Pandemija je svima teško pala, bilo nam je to u početku nešto nepoznato i zastrašujuće. Svi smo izgubili dvije godine života, ali idemo dalje. Imali smo zadnjih mjeseci nekoliko nastupa pa nam ovo nije prvi nakon duge stanke. Uzbuđeni smo kao i prije svakog koncerta, uvijek osjećamo tremu, ali kad počnu prvi taktovi glazbe, sve nestane i nastane čarolija. Marinko kaže kako mu je pet desetljeća na sceni prošlo gotovo u trenu i nema tremu već osjeća samo veselje što će biti pred publikom. Colnago je u sastavu od samog početka, a Zec i Sanja postali su dio grupe kasnije.

- Ja sam u bendu od 1969. godine. U vrijeme njegova osnutka nismo baš bili klinci iz garaže nego malo stariji, pa je u skladu s time nastalo i ime Novi fosili - prisjetio se Marinko početaka, a Sanja je dodala kako vjeruje da nitko od njih nije ni razmišljao koliko će bend trajati i kakav će pečat ostaviti u pop-glazbi. - Zahvalni smo što smo dio priče i pjesama koje će nas nadživjeti - kaže Doležal. Brojni su hitovi Novih fosila koje će izvesti na ovom koncertu, pa smo zamolili Sanju, Zeca i Marinka da nam kažu koje pjesme Fosila njima bude posebne uspomene i na koju pjesmu ih prođu trnci i nakon toliko godina izvođenja.

- Pjesma "Za dobra stara vremena" postala je himna jedne generacije i izvođenje te pjesme budi posebne osjećaje - odgovara nam Vladimir Kočiš Zec, a Marinko kaže da voli sve njihove pjesme, malo više ljubavne balade, i napominje kako je velika većina tih pjesama nastala iz stvarnih događaja. - Za koncerte uvijek biramo najveće hitove koje publika i najviše voli. Tako će bit i ovaj put. Volim balade, "Još te volim", "Samo mi se javi", "E da si barem noćas ovdje", a uz pjesme "Ja sam za ples" i "Dobre djevojke" se i rasplešem - otkriva nam Sanja svoje favorite, a svi se slažu kako nikada nije jednostavno složiti listu pjesama za koncerte. - Uz ovako puno hitova jako je teško izabrati pjesme za koncert a da svi budu zadovoljni. Ako nešto i propustimo, nadoknadit ćemo to s puno pozitivne energije - kaže Marinko. Sanja dodaje kako se uvijek dogovaraju oko set-liste za svaki koncert i da imaju toliko pjesama da bi koncert mogao trajati cijelu noć te da će biti fešta kao u dobra, stara vremena.

Malo je glazbenih imena na našoj estradi kojima je uspjelo 11 puta zaredom napuniti Lisinski, a Fosilima je to uspjelo u vrijeme najveće slave, pa ih za kraj pitamo kakve uspomene nose iz tog vremena? - Kako Gabi pjeva, pamtim samo sretne dane... Puno je lijepih uspomena, najljepših izvedbi pred publikom. Puno putovanja, divnih druženja, dragih ljudi i nezaboravnih koncerata - rekla je Sanja, a Zec je zaključio: - U takvim trenucima umjetnik osjeća veliki ponos i zahvalnost prema svemu što se tog trenutka događa.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije