Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Netipičan hollywoodski glumac

Samozatajni Keanu nije htio da drugi znaju kakvu je divnu gestu napravio i tako pomogao mnogima

Foto: Profimedia
1/4
04.01.2022.
u 23:00

Glumac Keanu Reeves je 70 posto svoje zarade od filma Matrix odlučio donirati za istraživanja lijekova i metoda liječenja leukemije od koje je bolovala i njegova sestra.

Glumac Keanu Reeves je donirao 70 posto svoje plaće iz prvog filma "The Matrix" za financiranje istraživanja lijekova za leukemiju  nakon što se njegova mlađa sestra borila s leukemijom 10 godina. Keanu (57) je za ulogu u prvom "Matrixu" bio unaprijed plaćen s 10 milijuna dolara, a nakon prikazivanja filma ova uloga mu je donijela još 35 milijuna dolara te je veći dio tog iznosa donirao za financiranje istraživanja raka krvi koji je njegovoj sestri Kim dijagnosticiran još 1991. godine, a vijest o njegovoj divnoj gesti tek je nedavno došla do javnosti.

Glumac je u startu preuzeo brigu o njezinom liječenju i bio je uz nju svih deset godina koliko je trajala njezina borba prije nego što je Kim došla u remisiju. Kako bi bio što bliže sestri prodao je svoju kuću i kupio kuću blizu njezine i za njezino liječenje je potrošio pet milijuna dolara, prenosi Daily Mail. - Kim je uvijek bila tu za mene i ja ću uvijek biti tu za nju - iskreno je jednom prilikom rekao Keanu. Poznati glumac je pokrenuo i dobrotvornu zakladu za pomoć onima koji se bore s rakom.

Godine 2009. rekao je za Ladies Home Journal:  - Imam privatnu zakladu koja djeluje pet ili šest godina i pomaže u nekoliko dječjih bolnica i u istraživanju raka. Ne volim vezivati ​​svoje ime uz to, samo prepuštam zakladi da radi ono što treba. Reeves nije tipičan hollywoodski glumac i ne živi poput većine svojih kolega, dosta je skroman i ne troši novac na skupu odjeću, nakit i druge statusne simbole. Uvijek rado dio svojih honorara daruje humanitarnim zakladama, a sigurno će tako biti i s dijelom honorara kojeg će dobiti za novi filmski nastavak iz franšize Matrix koji je trenutno u kinima. 

VIDEO Pogledajte najbolje trenutke s dodjele Večernjakove ruže

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije