Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTVRDILI ORGANIZATORI

Sada je i službeno: otkazan ovogodišnji INmusic Festival

Zagreb: Koncert Roisin Murphy na INmusic festivalu
Foto: Zoe Sarlija/PIXSELL
1/9
13.02.2023.
u 15:07

Posljedice pandemije, rata u Ukrajini, inflacije i općenite nesigurnosti koju mnogi od nas osjećaju, rezultirali su uvjetima koji onemogućuju realizacije nezavisnog festivala poput INmusic festivala. U postojećim uvjetima nije moguće i ove godine pružiti vam najbolji mogući međunarodni glazbeni program uz cijenu ulaznice prilagođenu kupovnoj moći naše sredine - poručili su organizatori

Premda se o tome nagađalo prijašnjih mjeseci, danas smo dobili i službenu potvrdu - INmusic Festival se ove godine neće održati. Vodstvo festivala objavilo je kako ove godine na Jarunu nećemo gledati najpoznatije svjetske izvođače, a nadaju se kako će se vratiti iduće godine. Priopćenje objavljujemo u cijelosti: 

- Dragi naši, hvala vam na strpljenju i riječima podrške proteklih mjeseci i ispričavamo se što nismo mogli ranije odgovoriti na vaše bojen upite o budućnosti festivala. Uložili smo velike napore kako bi se INmusic festival održao i ove godine, no nažalost moramo vas obavijestiti da se INmusic festival u 2023. godini neće moći održati. Kao i proteklih 17 godina, nastavili smo ulagati svu svoju snagu i resurse u realizaciju festivala na prepoznatljivoj razini međunarodne programske i produkcijske kvalitete koji vi kao publika očekujete i zaslužujete.

Posljedice pandemije, rata u Ukrajini, inflacije i općenite nesigurnosti koju mnogi od nas osjećaju, rezultirali su uvjetima koji onemogućuju realizacije nezavisnog festivala poput INmusic festivala. U postojećim uvjetima nije moguće i ove godine pružiti vam najbolji mogući međunarodni glazbeni program uz cijenu ulaznice prilagođenu kupovnoj moći naše sredine. Ne želeći se odreći niti jednog od ta dva osnovna principa INmusic festivala, koji ste preko 15 godina svojim sudjelovanjem omogućavali, podržavali i usmjerili njegov razvoj i napredak, zaključili smo da ćemo dosadašnje napore usmjeriti u stvaranje preduvjeta za stabilnim nastavkom održavanja INmusic festivala u budućnosti.

 

Nadamo se da će se 16. izdanje INmusic festivala održati 2024. godine i da ćemo u narednim mjesecima moći najaviti i datume njegovog održavanja. Hvala vam na 15 divnih izdanja koje ste oplemenili svojom prisutnošću i ljubavi prema glazbi u čiju snagu i ljepotu osobno vjerujemo. Hvala vam i unaprijed na razumijevanju i strpljenju dok pokušavamom prevladati postojeće prepreke i osigurati povratak vašeg i našeg INmusic festivala. 

Podsjetimo, INmusic festival nije se održao niti tijekom dvije pandemijske godine, a lani je održano zasad posljednje, 15. izdanje, na kojem smo gledali Killerse, Nicka Cavea, Deftonese, Kasabian i druga velika rock imena. Direktor festivala Zoran Marić tada je upozorio kako je budućnost INmusica neizvjesna ne uspostavi li se strateško partnerstvo s Gradom Zagrebom.

- Smatramo da ovakav program, kao i u slučaju drugih gradskih festivala diljem Europe, treba ostvarivati maksimalnu potporu u iznosu od 30% troškova festivala kroz sva javna sredstva, a kao osigurač u zaštiti javnog interesa, smatramo da ovakav festival mora sam zaraditi 70% sredstava potrebnih za realizaciju - rekao je direktor INmusica.

Istaknuo je da se svi usporedivi europski festivali realiziraju kroz strateška višegodišnja partnerstva sa svojim gradovima u jasno definiranim uvjetima.

- S druge, INmusic svake godine treba pogađati koji će nenajavljeni račun i na koji iznos stići iz gradskih institucija ili koji jednoznamenkasti postotak potpora će 'kapnuti' iz proračuna Turističke zajednice Grada  - što čini ovakvu situaciju u Zagrebu neodrživom -  rekao je Marić.

VIDEO Let 3 nakon pobjede: 'Pjesmu nismo radili ni za Doru ni za Euroviziju nego za Let 3'

 

Ključne riječi

Komentara 2

KU
kublajkhan
15:25 13.02.2023.

Hvala gradonačelniče. sad još samo treba uništiti dinamo

BU
burza
19:58 13.02.2023.

Ja se u Zagrebu osjecam sigurno niste dozvolili Ukraincima obuku pa smo sigurni nece nas rusi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije