Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
osvajaju publiku

S Proljećem je stigao dugoočekivani debitantski album benda Heidi šeće psa

Heidi šeće psa
Foto: Doringo
1/11
19.03.2021.
u 07:30

Nadahnut uspjehom prve pjesme, bend neumorno stvara glazbu prepoznatljivog Hrvojevog autorskog potpisa, koju su neki glazbeni kritičari okarakterizirali kao „Feelgood pop“ ili „Power pop“, što rezultira s još osam odlično prihvaćenih singlova u suradnji s producentom Srđanom Sekulovićem Skansijem.

Autorske pjesme kojima zagrebački bend Heidi šeće psa posljednjih pet godina osvaja publiku našle su se na njihovom debitantskom albumu objavljenom u izdanju diskografske kuće Menart. Uz dobro znane singlove "Još sam", "Reći ćeš mi sutra" "Vuk" "Njegova mačka", na CD izdanju su i tri sasvim nove pjesme, među kojima je i "Proljeće" kojom promovirajualbum.

Za „Proljeće“ je snimljen i video spot,

 

„Dugo smo i predano radili na ovom albumu, svi se veselimo što je konačno objavljen. Snimali smo ga s tri izvrsna glazbena producenta, gostovali su nam odlični glazbenici i imamo materijal na koji zaista možemo biti ponosni.  Žao nam je što zbog trenutne epidemije ne možemo napraviti koncertnu promociju u klubu s publikom i dragim prijateljima te suradnicima, ali mi smo oduvijek bili optimisti pa se tako i sada nadamo da će situacija ići na bolje i da ćemo uskoro moći, barem u nekoj mini varijanti, akustičnom svirkom na
otvorenom obilježiti izlazak albuma. U duhu tog optimizma snimili smo brzu i vedru pjesmu „Proljeće“ kao najavu ljepših dana u kojima ćemo uživati u šarenim bojama i mirisu proljeća“, kažu pjevačica Smiljana Štrbac Heidi te gitarist i autor pjesama benda Hrvoje Borošić koji su 2016. godine osnovali bend s idejom stvaranja glazbe koja je istodobno plesna i sjetna, energična i romantična, ali svakako autentična.

U prvoj postavi benda pridružuju im se iskusni klupski glazbenici te se na domaću glazbenu scenu otiskuju singlom „Još sam tu“ u produkciji Žana Jakopača.

Nadahnut uspjehom prve pjesme, bend neumorno stvara glazbu prepoznatljivog Hrvojevog autorskog potpisa, koju su neki glazbeni kritičari okarakterizirali kao „Feelgood pop“ ili „Power pop“, što rezultira s još osam odlično prihvaćenih singlova u suradnji s producentom Srđanom Sekulovićem Skansijem. Specifičnom zvuku benda pridonio je i Luka Tralić Shot koji je producirao četiri pjesme s albuma, među njima i božićni singl iznimno toplog ugođaja „Božić kao nekada“ koji je pozitivno iznenadio sve poklonike benda.

Tijekom vremena se postava benda malo izmijenila te su, uz Heidi i Hrvoja, u bendu već duže vrijeme gitarist Ronald Fak, basist Toma Vlčev i prateća vokalistica Iva Kovačević. Videospot za najnoviji singl Proljeće režirali su Doringo, čiji je kreativni obol prisutan u većini dosadašnjih spotova benda i Hrvoje Borošić, čija je jasna vizija bendovskog zvuka, ali i vizualnog identiteta realizirana u svih 11 do sada objavljenih singlova s albuma. Uz Proljeće će ovo proljeće biti blistavo, rascvjetano, mirisno i nasmijano, na nama je samo da mu se prepustimo i prihvatimo ga kao znak novog buđenja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije