Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tko želi biti milijunaš?

Rudolf je odustao na pitanju o šahovskom velemajstoru koje mu je moglo donijeti 250 tisuća kuna, znate li odgovor?

Foto: HRT
1/3
07.10.2021.
u 21:22

Nije znao odgovor na ovo pitanje i nije htio oduzimati vrijeme ostalim natjecateljima i odustao je te kući otišao sa 125 tisuća kuna.

Rudolf Barišić game-showa "Tko želi biti milijunaš?" otvorio je pitanjem za 16.000 kuna koje je glasilo; Koji je pomorac je preminuo najbliže mjestu rođenja, a ponuđeni su odgovori bili Ferdinand Magelan, James Cook, Vasco da Gama i Kristofor Kolumbo. Iskoristio je džoker pola pola i ostali su mu odgovori James Cook i Kristofor Kolumbo i Barišić se odlučio za Kolumba te je točno odgovorio i osvojio 16 tisuća kuna.

Pitanje za 32 tisuće kuna glasilo je o čemu su Slavoj Žižek i Jordan Peterson debatirali suprotstavljajući kapitalizam i marksizam, a odgovori koji su bili ponuđeni su glasili: o sreći, o nadi, o strahu i o ljubavi. Odlučio je na ovom pitanju potražiti pomoć džokera zovi, koji mu nije mogao pomoći kod odgovora na ovo pitanje. Rudolf je odgovorio kako su  Žižek i Peterson debatirali o sreći i dobro je izabrao te mu je ovaj točan odgovor donio 32 tisuće kuna. Koliko vrhova ima četverodimenzionalna kocka glasilo je sljedeće 
pitanje. Rudolf je mogao odabrati točan odgovor između ova četiri ponuđena odgovora: 12, 16, 20 i 24. Znalci su mu pomogli kod ovog pitanja i kao točan odgovor predložili mu broj 16 i Rudolf ih je poslušao i nije pogriješio. Što je Stanac došao prodati u Dubrovnik bilo je sljedeće pitanje, a odgovori su bili koža, vuna, pršut i sir. Rudolf se kod ovog pitanja nije puno dvoumio i točno je odgovorio - sir.

Tko je osmislio vrstu šaha u kojem se figura iza pješaka na početnu poziciju mogu postaviti na jedan od 960 načina bilo je pitanje koje je Rudolfu trebalo donijeti 250 tisuća kuna ako odgovori točno.Odgovori koji su mu bili ponuđeni glasili su; Capablanca, Fischer, Kasparov i Anand. Nije znao odgovor na ovo pitanje i nije htio oduzimati vrijeme ostalim natjecateljima i odustao je te kući otišao sa 125 tisuća kuna. Točan odgovor je bio Fischer, a Rudolf je mislio da je Capablanca. Marin Pažanin bio je sljedeći natjecatelj koji je sjeo preko puta  voditelju Tariku Filipoviću. S lakoćom je odgovorio na prvih pet pitanja i osvojio tisuću kuna te je do kraja emisije osvojio 64 tisuće kuna i svoju igru će nastaviti u sljedećoj emisiji kada će odgovarati na pitanje za 125 tisuća kuna. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije