Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Wolf Blitzer

Roditelji su mu preživjeli Holokaust, a CNN-ov novinar sada je objavio i dokumentarac u Berlinu

CNN anchor Wolf Blitzer presents documentary
Foto: Fabian Sommer/DPA
1/4
04.06.2023.
u 23:00

Novinar Wolf Blitzer nije otkrio planira li producirati još filmova u budućnosti. Problem je činjenica da je ostalo samo nekoliko preživjelih iz Holokausta

Poznati novinar CNN-a Wolf Blitzer, rođen u Njemačkoj te sin preživjelih iz Holokausta, boravi ovih dana u Berlinu, gdje prezentira svoj dokumentarni film o Holokaustu za koji je dobio i medijsku nagradu. On se tom prigodom požalio njemačkim novinarima na porast antisemitizma u Sjedinjenim Državama.

To je bila i temeljna motivacija za njegov i CNN-ov novi dokumentarac o Holokaustu, Nikada više, u kojem se dotiče vlastite obiteljske povijesti, kako je rekao. Ugledni američki novinar (75), u svijetu poznat po svojim dnevnim vijestima CNN-a The Situation Room, rođen je 1948. u Augsburgu, na jugu Njemačke. Njegovi roditelji, koji su preživjeli Holokaust, emigrirali su u SAD s njim i njegovom sestrom.

Dobio glavnu medijsku nagradu RIAS

Njegov otac, koji je preminuo, nazvao bi prikazivanje dokumentarca o Holokaustu u Berlinu "osvetom Hitleru", rekao je Blitzer gostima nakon projekcije filma. Blitzer je ovaj tjedan bio u Berlinu kako bi preuzeo glavnu medijsku nagradu RIAS za svoj film, koji je emitiran na CNN-u, ali još nije prikazan na njemačkoj televiziji.

VEZANI ČLANCI

Novinar nije otkrio planira li producirati još filmova u budućnosti. Problem je činjenica da je ostalo samo nekoliko preživjelih iz Holokausta, rekao je uz ostalo Blitzer. Ključno je da mlađe generacije razgovaraju s preživjelima, naglasio je.

Blitzer je rekao da je često otvoreno razgovarao o Holokaustu sa svojim roditeljima. Upitan o razlozima rastućeg antisemitizma, rekao je da mržnja prema Židovima u SAD-u postoji već dugo i da je bolno kada god ponovno izbije. Blitzer je rekao da se mnogo puta vraćao u Njemačku otkako je emigrirao, uključujući i Augsburg.

VIDEO Kći Brucea Willisa otkrila detalje njegove teške dijagnoze: 'Mislila sam da ga nije briga za mene'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije