Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VJEČNI HITOVI

Retrospektivom najvećih uspješnica otvoreno jubilarno izdanje Splitskog festivala

Prva večer 60. Festivala zabavne glazbe Split 2020.
Foto: Milan Sabic/PIXSELL
1/10
11.07.2020.
u 23:38

Tedi Spalato legendarnu je "Konobu" "zapivao s publikom kontra covida", a Oliverovi prijatelji izveli su medley njegovih najvećih hitova

Retrospektivnom večeri najvećih uspješnica s prošlih izdanja na Prokurativama večeras je počelo jubilarno 60. izdanje Splitskog festivala. Uz pratnju festivalskog orkestra nastupila su najpoznatija imena domaće glazbene scene, ali i mlade snage koje smo upoznali kroz HRT-ovu emisiju A-strana.

Marko Tolja otvorio je večer najvećim hitom sa Splitskog festivala, bezvremenskom "Galeb i ja", koju je Oliver Dragojević izveo 1975. godine. Marko Kutlić i Nela izveli su Kondžinu "Zar je voljeti grijeh", a Tedi Spalato legendarnu "Konobu" koju je, kako je kazao, "zapivao s publikom kontra covida". Neno Belan pjevao je u duetu s glumicom Zoranom Kačić Čatipović "Dugo toplo ljeto" i "Beat na moru", a Alen Đuras, Nela, Matija Cvek, Antonija Dora Pleško i Marko Kutlić izveli su "medley" pjesama Petra Graše, Stijena, Olivera, Vice Vukova i Radojke Šverko.

Prva večer 60. Festivala zabavne glazbe Split 2020.
1/33

Veteran Splitskog festivala Đorđi Peruzović podsjetio je na svoj hit "Di si bija kad je grmilo", s kojim je pobijedio na festivalu 1972. godine. Mišo Kovač višestruki je pobjednik Splita, a "Noćas ćemo zemlji ko materi reći", pjevala je njegova kći Ivana. Mia Dimšić prije samo četiri godine bila je debitantica a njena pjesma "Život nije siv" već je postala evergreen. Zorica Kondža, Goran Franjić Njoko i Petar Dragojević priključili su se Tediju i Marku Tolji na pozornici, kako bi kroz medley najvećih hitova odali posebnu počast legendarnom Oliveru.

Vidjeli smo i Ibricu Jusića koji je izveo još jedan medley, a Alen Nižetić pjevao je još jednu Mišinu uspješnicu "Ja ne mogu drugo nego da je ljubim". Svoje poznate pjesme pjevali su i Kićo Slabinac, Doris Dragović, Mladen Grdović, Goran Karan, klapa Cambi i drugi, a na samom kraju svi su glazbenici izveli "Ništa kontra Splita" i "Nima Splita do Splita", te tako zaokružili predivnu splitsku večer.  Splitski festival nastavlja se sutra, kada ćemo na Prokurativama uz izravan televizijski prijenos na HTV-u vidjeti 22 nove pjesme. Umjesto tribina ponovno će biti postavljene stolovi, a pazit će se i na sve epidemiološke mjere. 

 

Ključne riječi

Komentara 1

NO
nordic
11:26 12.07.2020.

60godina i ovako upropastit?? Nemoguće. Pjevači loše ko nikada a Astrana "zvijezde" totalno nebitni i loši. Ničeg nemaju al baš ništa. Umjesto da me kupe pjesmom i žarom oni mene zalediše. Kondža najboöja bila. Ha, boginja za sve njih. Doris nije na nivou bila al nismo svi isti tako da.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije