Naslovnica Showbiz TV

Raskošne zabave vikendom vratile su gledatelje pred male ekrane

Zvijezde u pjevačkim ulogama na HRT-u pratilo je 514.987 gledatelja, dok su premijerno izdanje zvijezda plesača na Novoj TV gledale 723 tisuće ljudi
19. ožujka 2019. u 07:00 1 komentara 783 prikaza
Foto: HRT/Nova TV
Pogledajte galeriju 1/8

Protekli vikend na nacionalnim TV kućama bio je zanimljiv zbog činjenice da smo u subotu i nedjelju mogli gledati popularne zabavne formate, koji su se nakon godina izbivanja vratili na male ekrane.

Ples sa zvijezdama Gledatelje oduševila produkcija, ali ovo ih je jako razočaralo

Najgledaniji sadržaj subote

Dok je “Zvijezde pjevaju” već treći tjedan u elitnom večernjem terminu na HTV 1, Nova TV je u nedjelju emitirala novu sezonu “Plesa sa zvijezdama”, licencnog showa koji od ove godine gledamo u njihovoj produkciji. Bilo bi zanimljivo vidjeti kako bi ova dva showa prošla u izravnom dvoboju za gledanost, no i brojke koje smo dobili dovoljno govore o tome koliko su Hrvatima nedostajali ovakvi večernji showovi vikendom.

– Emisiju „Zvijezde pjevaju“ ove subote na Prvom programu Hrvatske radiotelevizije gledalo je 13,1% opće populacije (AMR), odnosno 514.897 gledatelja. Riječ je o najgledanijem sadržaju na svim televizijama toga dana – priopćili su nam s HRT-a. “Zvijezde pjevaju” gledat ćemo još šest tjedana, a dosad su ispali Antonia Šerić i Krešimir Macan te Žanamari Perčić i Frano Ridjan.

Počeo 'Ples sa zvijezdama' Pale suze nakon nastupa! Josipa Pavičić i Damir na tronu nakon prve emisije

Janka pojela trema

Na Novoj TV prezadovoljni su rezultatima prve epizode njihove verzije “Plesa sa zvijezdama”.

– Prvu epizodu ovog hit-showa pratile su više od 723 tisuće gledatelja te je emisija ostvarila 45,9 posto udjela u gledanosti. “Ples sa zvijezdama” bio je ujedno i najgledaniji program dana na svim televizijama, a odmah nakon njega slijedi Dnevnik Nove TV koji je gledalo gotovo 670 tisuća gledatelja, a ostvario je 41,6 posto udjela u gledanosti. Dnevnik Nove TV bio je i prvi koji je u uključenju uživo gledateljima donio atmosferu iz užarenog studija tik pred sami početak live emisije – kazali su nam s Nove TV.

Gledatelji su hvalili produkciju emisije koja je zaista na svjetskoj razini. No istovremeno, najveće kritike išle su u pravcu golemih pauza između nastupa zbog reklama. Također, nastupi natjecatelja traju samo minutu i pol, a u dosadašnjim sezonama plesali su dvije minute. Emisija uživo bila je, čini se, i veliko breme Janku Popoviću Volariću, koji je debitirao u voditeljskoj ulozi pa je tijekom najava nekoliko puta zamuckivao i griješio.

idu kući Show 'Zvijezde pjevaju' napustili Frano i Žanamari: 'Ovom mučenju došao je kraj'

Pogledajte video: Ovo su ovogodišnji natjecatelji ‘Plesa sa zvijezdama’

 

SPAR
Alternativa
Šećer i debljina: Kako staviti unos šećera pod kontrolu, a i dalje fino jesti
  • Avatar Hazl113
    Hazl113:

    Kao prvo od kuda se zna koliko je gledatelja gledalo što. Da li možda svaki TV ima neku kameru i snima te bilježi gledatelja. Molim objasniti te brojke. Nadalje. Ova sezova "Zvjezde pjevaju" je do sada daleko najlošija. Katastrofalan odabit ... prikaži još! tih recimo tako "zvjezda". Voditeljski par jako dobar. Žiri tako-tako. Ples sa zvjezdama pak po "zvjezdama" ujednačen i vidi se da se svaki par trudio prezentirat se u prvom nastupu. Voditelji jednom rječju katastrofa što me čudi, jer Nova TV ima sposobne voditelje za ovakav tip emisije. Suci tako tako, prije loši neko dobri. Ono što najviše iritira su reklame. Pa skoro je više bilo reklama od plesa. Neka HAKOM to provjeri. U udarnom terminu, a to je od 20-22h. NovaTV može imati max. 12 po satu. Tu je HTV puno bolji. Možda bi Sabor trabao malo mijenjeati Zakon o pretplati. Zašto samo HRT ubire dio tog kolača. Zašto sami gledatelji ne bi mogli odlučiti kojoj TV platiti dio pretplate.