Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
za Apple TV

Rade Šerbedžija otkrio detalje nove TV serije koju snima u Londonu: 'Priča je to koja još uvijek nije završena'

Foto: Milica Czerny Urban
1/7
15.07.2021.
u 08:00

Uoči nastupa na Ljetnoj pozornici sa Šerbedžijom smo razgovarali o glazbi, novoj seriji koju snima u Londonu s Garyjem Oldmanom za Apple TV, ali i planovima za proslavu jubilarne 20. obljetnice kazališta Ulysses na Brijunima.

Nakon više od godinu dana pauze jedan od najvećih umjetnika na ovim prostorima, Rade Šerbedžija, vratio se pred publiku. Iza njega su koncerti u Šibeniku, Zagrebu, Banja Luci i Beogradu, a danas će pred svoje vjerne obožavatelje stati i u Opatiji. U pandemiji mu je, kaže Šerbedžija, najviše nedostajao živi kontakt s publikom.  

-  Zaželio sam se koncerata uživo s pravim i neposrednim kontaktom s publikom, a izgleda i da je moja publika uživala u našoj muzici i toj ponovnoj pozitivnoj interakciji - govori Šerbedžija koji publici sprema pravu glazbenu poslasticu uz pjesme s posljednjeg albuma 'Ne okreći se sine' koji tjednima nije silazio s domaćih top lista što ni ne čudi s obzirom na to da je na pjesmama s tog albuma Šerbedžija radio s istaknutim glazbenicima među kojima su i Husein Hasanefendić Hus, Damir Urban, Darko Rundek, Elvis Stanić...

- Zaista sam sretan da nam je ovaj novi album osvojio simpatije slušatelja. Husova pjesma koju je napisao za mene “Eto pjesma” proglašena je Pjesmom godine u Makedoniji  što mi je silno drago kad pomislim kako je ta sredina bogata melodioznošću i pjesmama i kako je  zapravo kritička i mjerodavna u svojim ocjenama uspješnosti novih pokušaja  i novih pjesama. Ovaj moj album je sastavljen od prijateljskih poklona  naših sjajnih muzičara, a na njemu su i moje dvije autorske pjesme "Pjesma za Tomaža" i "Ne okreći se sine". Pjesmu za Tomaža napisao sam svome prijatelju velikome slovenskom režiseru Tomažu Panduru koji nas je tako naglo i iznenada prije par godina napustio - sjetno se prisjeća Rade.

Foto: Milica Czerny Urban

Emocija na njegovim nastupima nikada ne nedostaje, ali ni treme ako se njega pita. Iako je svojedobno prije kazališne premijere izjavio kako nije čovjek od treme, Šerbedžija ističe da to ne vrijedi i za koncerte. - Prije važnih koncerata obično imam tremu, dok se ne uvjerim da su sve stvari u redu, a instrumenti dobro naštimani i razglas dovoljno dobro postavljen. Onda zajedno sa svojim orkestrom poletim u pravi tempo i  avanturu. Svaki koncert je za sebe posebna avantura - kaže.

A u jednu posebnu avanturu upustio se i nedavno u Velikoj Britaniji gdje snima TV seriju sa slavnim Garyjem Oldmanom za Apple TV. U njoj Rade ima ulogu dvostrukog špijuna.

- Serija je to o godinama Hladnog rata, ali i svemu onome što se događalo i što se još  uvijek događa među velikim svjetskim silama.  Špijunski rat još uvijek traje bez obzira što su službeno svjetski ratovi završeni… - otkriva misteriozno Rade koji za sada o svojoj ulozi ne smije javno govoriti. Snimanje bi trebalo biti završeno sredinom studenog, a kada će serija krenuti s emitiranjem za sada nije poznato.

Prije nego što se vrati na set u London Šerbedžiju čekaju veliko slavlje na Brijunima. Naime, kazalište Ulysses koje je 2001. godine osnova s Borislavom Vujčićem ove godine slavi 20. obljetnicu postojanja.

- Svi smo uzbuđeni što počinjemo našu 20. sezonu Ulyssesa. Zamislite samo kako je to igrati već 20 godina Kralja Leara, jednu od najsavršenijih uloga u svjetskoj dramaturgija. Imat ćemo užasno bogatu kazališnu sezonu ovoga ljeta i jedva čekamo svoju publiku da zajedno s njima ispisujemo jedno čarobno Brijunsko ljeto - najavljuje Rade koji nam je otkrio i je li zbog pandemije pao interes za predstave Ulyssesa koji se istaknuo kao najuspješnije privatno kazalište na ovim prostorima.

- Sa zadovoljstvom mogu reći da postoji još uvijek veliki interes za naše predstave. I mi počinjemo našu novu sezonu prepuni nade i energije da pružimo našim  gledateljima što bogatije i interesantnije kazališne projekte. Ove godine pripremamo premijeru "Nosoroga" Eugena Ionesca 30. i 31. srpnja. Dođite nam ponovo da se družimo i trajemo ovdje u Istri među ovom divnom prirodom i ljudima…- kaže za kraj Šerbedžija. 

Foto: Milica Czerny Urban
VIDEO Pogledajte Večernjakovu desetku sa Zdenkom Kovačiček 

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar Bayaz the magi
Bayaz the magi
08:21 15.07.2021.

Sigurno je da glumiš Rusa.

PO
portugisac
08:32 15.07.2021.

Mi takove nagrađujemo koji su 90 tih Hrvatskoj okrenuli leđa. Provjerite šta druge države čine svojim i zdajicama, od gi ljotine pa na dalje

Avatar Od Drine do Jadrana
Od Drine do Jadrana
08:33 15.07.2021.

bravo rade, izvrsno rade..eh da nam je više radi ne bi nam kraja bilo ..šatro

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije