Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prošlo 25 godina

Prvo je srušio Berlinski zid. Sada se nada da će donijeti mir Ukrajini

David Hasselhoff
Foto: Britta Pedersen/DPA/PIXSELL
1/5
08.11.2014.
u 21:08

David Hasselhoff smatra kako je i on zaslužan za pad Berlinskog zida prije 25 godina

David Hasselhoff u ljeto 1989. godine osam je tjedana bio prvi na njemačkim top ljestvicama s pjesmom "Looking for freedom". Te godine Hoffov hit postao je ujedno i neslužbena himna ujedinjenja Njemačka, a poznati glumac i danas vjeruje kako je upravo on zaslužan za pad zida koji je više od 40 godina dijelio Njemačku.

- Nekoliko dana nakon što sam se slučajno susreo s obožavateljicama u Istočnoj Njemačkoj, misteriozno i uz Božju pomoć, Zid je pao - prisjetio se Hasselhoff, kojeg su tog Silvestrova zvali da upravo na Berlinskom zidu otpjeva svoj veliki hit.

S jedne i druge strane slušalo ga je više od milijun ljudi.

- Tema serije "Knight Rider" bila je da jedan čovjek može napraviti razliku, i 1989. godine sam pomislio, imam šansu napraviti nešto s ovim. Samo sam bio na pravom mjestu u pravo vrijeme. Sada se pretvorilo u nešto doista sjajno. Dvadeset i pet godina kasnije "Looking for freedom" i dalje je pjesma koja se izvodi diljem svijeta. Ljudi se i dalje bore za svoju slobodu - rekao je Hasselhoff za Time.

Pjevač - Mirovni aktivist

No, tu nije kraj njegovom doprinosu za mir u svijetu. Hasselhoff smatra kako može pomoći u rješavanju ukrajinske krize.

- Ukrajinka koja vodi Checkpoint Charlie u Berlinu želi da pjevam u njenoj zemlji, jer me i Rusi i Ukrajinci obožavaju - rekao je poznati glumac za Sun.

Također, ni tu njegov utjecaj ne jenjava.

- Iračani obožavaju "Knight Ridera". Čuo sam da su u Iranu u burkama gledali "Baywatch". Trupe koje se vraćaju iz Iraka mi stalno govore: "Ti si naš heroj". Tako je gdjegod da pođem - rekao je David Hasselhoff.

Komentara 4

YB
ybro
01:50 09.11.2014.

Alkohol je gadna yeba...

BE
berija
08:33 09.11.2014.

Jeste li vi prisebni kad objavljujete ovakve članke? Berlin nije na moru pa da bi ga ovaj lik mogao spasiti.

Avatar Ironman0105
Ironman0105
07:30 09.11.2014.

David Hasselhoff nema apsolutno nikakve veze s "padom" Berlinskog Zida, bas kao sto nece imati niti ikakve veze s situacijom u Ukrajini.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije