Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
najduži boravak

Prve fotografije! Princ Philip (99) u crnom BMW-u nakon 28 dana napustio privatnu bolnicu

Foto: profimedia
1/9
16.03.2021.
u 12:14

Vojvoda od Edinburgha, koji će u lipnju napuniti 100 godina, u bolnici je proveo 28 dana i to mu je bio najdulji boravak u bolnici do sada. Sredinom veljače hospitaliziran je iz mjere predostrožnosti, a pretragama je utvrđeno da ima infekciju i problema sa srcem.

Princ Philip (99), suprug britanske kraljice Elizabete II, u utorak u jutarnjim satima napustio je privatnu bolnicu kralja Edwarda VII. u središnjem Londonu na stražnjem sjedalu crnog BMW-a. Vojvoda od Edinburgha, koji će u lipnju napuniti 100 godina, u bolnici je proveo 28 dana i to mu je bio najdulji boravak u bolnici do sada, javlja Mirror.

Sredinom veljače princ Philip hospitaliziran je iz mjere predostrožnosti jer se nije osjećao dobro. Pretrage su pokazale kako je princ imao infekciju i problema sa srcem, ali Buckinghamska palača nije tada otkrivala o čemu je riječ.

– Njegovo kraljevsko visočanstvo vojvoda od Edinburgha primljen je u utorak navečer u bolnicu. Bila je to mjera opreza koju je vojvodi savjetovao njegov liječnik jer se njegovo visočanstvo nije osjećalo dobro – priopćila je palača tog dana. Nekoliko dana kasnije premješten je u drugu bolnicu u središtu Londona, a palača je rekla da će mu napraviti pretrage srca i nastaviti liječiti infekciju. – Vojvoda od Edinburgha uspješno je podvrgnut zahvatu zbog već postojećeg stanja srca u bolnici Sv. Bartolomeja –  priopćila je kraljevska palača i dodala da će princ "ostati u bolnici na liječenju, odmaranju i oporavku nekoliko dana".

Foto: profimedia

Otkako je primljen u bolnicu 16. veljače, vojvodu je javno posjetio samo njegov sin, princ Charles. Kraljica (94) je ostala u dvorcu Windsor zapadno od Londona, gdje je par boravio tijekom pandemije koronavirusa.

Njih dvoje prošlog su studenoga proslavili 73. godišnjicu braka, ali bez velikog slavlja. Zajedno su bili u dvorcu Windsor, ali nisu im se pridružili ostali članovi kraljevske obitelji zbog epidemioloških mjera koje su na snazi. Ni Božić nisu proslavili tradicionalno kao prije na imanju u Sandringhamu, gdje se tradicionalno okupljaju za božićne praznike.

Foto: profimedia

Komentara 24

BU
Bubreg2020
13:52 16.03.2021.

Nije to Philip, nego Archie - cijepljen Astra-Zenekom

Avatar Ležeći Policajac
Ležeći Policajac
15:00 16.03.2021.

Ukusan ovaj Pantelija.

TH
theo
15:19 16.03.2021.

manolić je za njega mladić

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije