Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
jeste li ga gledali?

Prošle su 42 godine od snimanja ovog filma, a glumci su bili toliko prestravljeni da se nisu morali pretvarati

Foto: Profimedia
1/16
17.02.2024.
u 20:30

Naime, prije 42 godine snimljena je scena u kojoj Poljakinja Sophie koju je utjelovila Meryl Streep stoji u redu za njemački koncentracijski logor. U naručju drži svoju kćer dok je njen sin uz nju čvrsto stisnut. Jedan od nacističkih časnika ubrzo joj priđe i daje joj naredbu da mora izabrati tko će od njene djece preživjeti.

Film Sofijin izbor jedan je od najpoznatijih i najznačajnijih filmovima o užasima Drugog svjetskog rata. Iako je cijeli film mnogima težak za gledanje, mnogi se slažu da danima nisu mogli zaboraviti jednu od najpotresnijih scena. Naime, prije 42 godine snimljena je scena u kojoj Poljakinja Sophie koju je utjelovila Meryl Streep stoji u redu za njemački koncentracijski logor. U naručju drži svoju kćer dok je njen sin uz nju čvrsto stisnut. Jedan od nacističkih časnika ubrzo joj priđe i daje joj naredbu da mora izabrati tko će od njene djece preživjeti. 

Sophijinu kći glumila je Jennifer Law Lejeune. Ona je tada imala samo četiri godine, a dan snimanja je za nju bio mučan jednako kao i za druge glumce u filmu. Meryl je u jednom intervjuu priznala da zapravo nije glumila kada joj je vojnik istrgnuo djevojčicu iz ruku. Nije glumila ni Jennifer koja danas ima 47 godina te se bavi financijama u Parizu. 
"Potpuno sam mislila da je kraj svijeta. Apsolutno. Ljudi su mi  pokušavali objasniti, ali sam se jako povezala s Meryl i kao što je ona postajala sve emotivnija i uplašena, tako sam i ja bila", izjavila je jednom prilikom, te otkrila da su scenu snimali 13 puta te da su njeni krici bili stvarni. 

Foto: Profimedia

Ipak, dodaje i da za nju to iskustvo na kraju nije bilo traumatično. Rekla je da se dobro složila s Meryl s kojom je provela mjesec dana u bivšoj Jugoslaviji dok je snimala film. 

VIDEO Bezvremenska ljepota glumice Sanje Vejnović

1/45

"Meryl se svaki dan vraćala sa snimanja i provodila je sat ili dva igrajući se sa mnom i mojim glumačkim bratom, Adrianom Kalitkom. Bilo je to samo zajedničko igranje, ponekad u hotelu, ponekad u gradu, na igralištu i vjerovala sam joj. Osjećala sam se sigurno s njom", naglasila je. 

"Nakon svakog snimanja, Meryl je smirivala i Jennifer i sebe. Čvrsto ju je držala i tješila, a onda bi se pribrale i ponovno pokušale snimiti scenu. Svaki put, plakale su i vrištale obje", prisjetila se Barbara Lawn, Jenniferina majka koja je sa svojom kćeri i glumicom bila prisutna na setu. 

VEZANI ČLANCI:

 

Jennifer se kasnije bavila glumom i modom u srednjoj školi, no nije se zaljubila u taj život već je od svega odustala zbog fakulteta. Nakon toga ostvarila je uspješnu karijeru u financijama. U Pariz se preselila jer se zaljubila u Francuza. Nedavno je otkrila da 'Sophie's Choice' nije pogledala već godinama. 

VIDEO 'Optužnica je protiv mene podignuta u rekordnom roku, ja nisam imala 'radost' koja će mi pomagati'

Komentara 5

Avatar KorisnikZa2Kn
KorisnikZa2Kn
06:40 18.02.2024.

Ja uopce ne branim ustastvo ali stalno slusati da je tu u hrvatskoj i da se od toga moramo stalno braniti je poznata 6. licka logika. P.S. si ikada cuo za blajburg iz nekog drugog izvora osim YU clanaka?

Avatar southman
southman
09:22 18.02.2024.

Partizani i ud.a nije ljudima stvarala takve dileme. Oni su likvidirali kompletne obitelji.

PR
pritiskovic
06:33 18.02.2024.

Sjajna vremena kad je Jadran film bio renomirani filmski studio svjetske klase. Tada na vrhuncu stranih koprodukcija odličnih filmova na čelu s Brankom Lustigom. Što je s Jadran filmom poslije bilo svi znamo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije