Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Showbiz Zvijezde

Promijenio ime u Milan Bandić i krenuo u utrku za predsjednika: 'Bog mi je rekao da sam ja rješenje'

"Mislim da je Milan Bandić rješenje, a ne problem. Bog mi je ušao u san i rekao mi – Milane ti si rješenje. Kao vidjelica u Međugorju došao sam širiti evanđelje", rekao je redatelj.
18. rujna 2019. u 11:42 8 komentara 3049 prikaza
Foto: Goran Stanzl,Sanjin Strukić/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/6

Filmski redatelj Milan Bandić, nekad poznat kao Dario Juričan, u srijedu je najavio predsjedničku kandidaturu i program u kojem se predlaže uvođenje centralnog Ministarstva korupcije sa sjedištem na Pantovčaku, zaštitu korupcije Ustavom te proglašavanje cijele Hrvatske Isključivim koruptivnim pojasom (ISKOP).

Tomašević: 'Dva gradska ureda osnovana zbog kadrovskih apetita HDZ-a'

Potvrdivši da je dobio spor oko promjenu imena nakon što je zagrebački Gradski ured za opću upravu osporio to rješenje navodeći da je "obmanuo javnost" koristeći ime i prezime zagrebačkog gradonačelnika, Bandić je naglasio da se "lišen stranačkih okova, kao feniks, kao ptica" kandidira za predsjednika Republike.

"Ja sam običan čovjek koji će se boriti za malog korumpiranog čovjeka. Želim korumpirati Hrvatsku i želim da to bude zajednička platforma svih Hrvata. Nije budućnost Hrvatske da se kopaju ideološki rovovi, nego je budućnost Hrvatske u korupciji. Želim biti predsjednik svih takvih Hrvata" rekao je redatelj Bandić.

'zoranove igrice' Politički tajnik HDZ-a demantirao Milanovićevu izjavu da je 'državni vrh' naručio uhićenje novinara

Uz to je predstavio, kako je kazao, vrlo jasan program – prije svega uvođenje ministarstva korupcije sa sjedištem na Pantovčaku te reformiranje sadašnjeg Povjerenstva za sprečavanje sukoba interesa u Povjerenstvo za spajanje interesa.

"Zalagat ću se za to da se Uskok transformira u Odjel za propagandu korupcije. Korupcija će postati ono što treba biti – a to je državna religija. Hrvatsku ću proglasiti isključivim koruptivnim pojasom – skraćeno ISKOP, a zalagat ću se i da korupcija kao strateški resurs uđe kao takva u Ustav".

 | Autor : Sanjin Strukić/Pixsell Foto: Sanjin Strukić/Pixsell

Najavio je i da ima rješenje za ekonomiju, zalagat će se da se sve državne i javne tvrtke spoje u jedan holding – Agrokor plus u kojem će "zaposliti sve kumove i koalicijske partnere" te za afirmaciju Hrvatske u svijetu kao mjesto korupcije i privlačenja kapitala. Kazao je i kako će nastaviti praksu da najugledniji korumpirani Europljani dobivaju hrvatske putovnice.

"Svatko u svojoj sobi, dvorištu i kući može govoriti što želi, ali javno ljudi se trebaju držati onoga načela – ova država počiva na korupciji", kazao je.

Suđenje Milanu Bandiću u aferi Agram afera Agram Ročište odgođeno zbog bolesti odvjetnice

Dodao je da je uoči veliku ekipu i da su odlučni skupiti 10.000 potpisa za kandidaturu i ući u prvi krug izbora.

"Mislim da je Milan Bandić rješenje, a ne problem. Bog mi je ušao u san i rekao mi – Milane ti si rješenje. Kao vidjelica u Međugorju došao sam širiti evanđelje", rekao je dodavši da kao moguću biračku bazu vidi glasače HDZ-a, ali da je otvoren za suradnju sa svima koji imaju kapital i interes te da je spreman biti njihov glasnogovornik.

Bude li izabran za predsjednika, kao prvi potez je najavio odmor na Pantovčaku nakon čega bi otvorio zoološki vrt u kojem bi postavio kamere.

"Onda bi svaku stranku zamolio da regrutira nekoliko svojih članova koje bi tamo pustili i snimali. Taj show bi se vrtio kao reality show i pružio bi građanima uvid kako funkcioniraju stranke i kako izgleda politički reality u real timeu", zaključio je redatelj.

 | Autor : Sanjin Strukić/Pixsell Foto: Sanjin Strukić/Pixsell

 

Coronavirus - Traffic control Neustrelitz
NISU NIŠTA PRIMJETILI
Policija na autocesti zaustavila oca i sina: U nevjerici su gledali u stražnje sjedalo
RIT Croatia
PROMO
Svakodnevno mjerimo razinu sigurnosti na našim kampusima