Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'To je nedopustivo'

Producentica optužila Ramba Amadeusa za napastovanje: 'Naravno da sam nazvana ludačom i glupačom'

Rambo Amadeus
Foto: Pixsell/Instagram
1/6
13.03.2023.
u 12:47

Naravno da sam nazvana ludačom i glupačom. Nakon verbalnog sukoba i završetka svega dobila sam poruku koja je bila samo još jedan pokušaj manipulacije, u kojoj govori da sam ja loše doživjela njegov dojam da možemo biti dobri prijatelji - objavila je Lejla Kašić na društvenim mrežama.

Lejla Kašić, producentica crnogorske televizijske emisije Dnevnica, optužila je glazbenika Antonija Pušića (59), poznatijeg pod umjetničkim imenom Rambo Amadeus, za seksualno uznemiravanje tijekom snimanja emisije. Kašić je o tome progovorila na društvenim mrežama, a kako je kazala, o svemu je obavijestila i UNICEF, budući da je glazbenik njihov ambasador dobre volje. 

- Jučer sam na snimanju epizode ‘Dnevnice’ doživjela seksualno uznemiravanje od strane našeg gosta, velikog intelektualca, regionalno prepoznate i utjecajne osobe, UNICEF-ovog ambasadora dobre volje Antonija Pušića, poznatijeg pod pseudonimom Rambo Amadeus. To je nedopustivo. Naravno da sam nazvana ludačom i glupačom. Nakon verbalnog sukoba i završetka svega dobila sam poruku koja je bila samo još jedan pokušaj manipulacije, u kojoj govori da sam ja loše doživjela njegov dojam da možemo biti dobri prijatelji - objavila je Kašić na društvenim mrežama. 

U izjavi za podgoričke Vijesti potvrdila je incident, dodavši da kao dokaz postoji i snimljeni materijal.

- To je pogrešno na toliko mnogo nivoa. Takva osoba radi s najranjivijom kategorijom – djecom. Razmišljala sam što da radim jer naše institucije nisu reagirale na mnogo teže slučajeve, šute na femicid, obiteljsko nasilje… Odlučila sam da neću šutjeti. Zbog svih djevojčica koje iz bilo kojeg razloga misle da moraju šutjeti. Moja moralna, građanska i ženska dužnost i obveza jest da kažem - rekla je Kašić i dodala da je ohrabruje ogromna podrška koju dobiva, ali naglašava da se uglavnom radi o ženama.

- Ali ću istrajati. Jer se ovo može svakoj od nas dogoditi. To što je netko na bilo kojoj poziciji moći ne može i ne smije biti opravdanje za bilo kakvo devijantno ponašanje. Posebno ne uz izgovor da smo pogrešno shvatile sve na što nismo dale pristanak - poručila je Lejla.

Njenu priču na svojim profilima na društvenim mrežama su podijelili brojni građani, civilni aktivisti, novinari...

Rambo Amadeus nije odgovarao na pozive medija, no nakon prijave se oglasio UNICEF i priopćio da je angažman s Rambom suspendiran do daljnjega.

- UNICEF ima politiku nulte tolerancije prema bilo kojem obliku seksualno neprimjerenog ponašanja jer je ono u suprotnosti s ključnim vrijednostima UNICEF-a - objavila je agencija.

VIDEO: Ništa od cajki: Sud u Istri zabranio koncert Duška Kuliša i prijatelja 

Ključne riječi

Komentara 3

ML
mlado
15:14 13.03.2023.

Otkazan je i Rambo. Toksični feminizam na djelu. Širi se kao rak.

DU
Deleted user
19:05 13.03.2023.

Dotičnica tvrdi: " Ali ću istrajati."?? Slabo ste preveli ...Reklo bi se "ustrajati". A ima u članku još puno toga ,ali mi se ne da.....

Avatar Purgeri
Purgeri
18:08 13.03.2023.

Ne znam što je istina. Nisam sklon vjerovati takvim optužbama bez dokaza.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije