Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Skinuta s programa

Procurili kadrovi neobjavljene epizode 'Montiranog procesa'

Montirani proces
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
18.03.2016.
u 11:33

Programski kolegij HRT-a skinuo je Montirani proces s programa zbog, kako su naveli, "raspirivanja vjerske, nacionalne i druge netrpeljivosti".

Istarski portal Regional Express objavio je dio neobjavljene epizode satirične emisije Montirani proces koju je programski kolegij HRT-a skinuo s programa zbog, kako su naveli, "raspirivanja  vjerske, nacionalne i druge netrpeljivosti". 

Na objavljenoj snimci vidi se anketa provedena među građanima na pitanje treba li se Istra odcijepiti od Hrvatske i treba li Hrvatska prodati Istru.

– HRT je na svom programskog kolegiju donijelo odluku da se u nedjelju 20. ožujka neće emitirati emisija "Montirani proces", a neće se nastaviti ni snimanje preostalih nekoliko nastavaka predviđenih potpisanim ugovorom. Programsko vodstvo HRT-a svoju odluku temelji na činjenici da se u jednome dijelu scenarija spominje sadržaj koji je neprimjeren emitiranju na HTV-u i potpuno je u suprotnosti s misijom, vrijednostima i načelima HRT-a  te smatra da je zloupotrebljena tema satirične emisije za raspirivanje vjerske, nacionalne i druge netrpeljivosti – naveli su u srijedu sa HRT-a razloge skidanja Montiranog procesa iz programa. 

>>Kovačić: Podižemo nivo objektivnosti HRT-a. Nikada satira nije bila 'out' na HRT-u

>>Ekipa ukinutog Montiranog procesa: Naše micanje poruka je svima

Ključne riječi

Komentara 15

SE
sekta
11:59 18.03.2016.

evo naroda na ulice za ovu "nepravdu"......ma ajde koga ovo uopce zanima.

DU
Deleted user
12:26 18.03.2016.

tu ekipu balavaca..poslati na prislini rad i nakon desetak godina..rec..da se falilo..

SE
sestrićna
11:49 18.03.2016.

smijem se od njihovog pokušaja da budu smiješni :))))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije