Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Njena strana priče

Diana: Charles me primio za struk i rekao da sam bucmasta, tu sam pukla

Princeza Diana
Foto: Dave Thompson/Press Association/PIXSELL
1/8
10.06.2017.
u 13:37

On je pronašao djevicu, svoje žrtveno janje,i na neki čudan način bio je opsjednut sa mnom, ispričala je Diana na audio snimkama koje su poslužile Andrewu Mortonu za knjigu "Diana - Her True Story"

Samo nekoliko ljudi je 1991. godine znalo pravu istinu o braku princeze Diane i princa Charlesa.

Prava istina je bila da im je brak gotov i da je princ u ozbiljnoj vezi s Camillom Parker Bowles. Razočarana i slomljena Diana je odlučila javnosti ispričati svoju stranu priče o braku i počela je snimati audio vrpce za autora Andrewa Mortona koji će ih kasnije objaviti u knjizi "Diana - Her True Story" . Diana je pristala na ovo samo pod jednim uvjetom, da njihov dogovor ostane tajna i da se ne sazna da je cijelu priču ispričala upravo ona. Knjiga je, naravno postala senzacija, a sada je 20 godina nakon njene smrti knjiga opet objavljena uz dodatak - transkript Dianinih audio zapisa, koje je danas objavio Daily Mail.

Njen prvi zapis počinje pričom o tome kako je upoznala Charlesa. Bilo je to 1977. kada je njoj bilo 16 godina, a njemu 29 i u to vrijeme je hodao s njenom sestrom Sarah. - Bože, koji tužan čovjek. Došao je k nama sa svojim labradorom. Moja sestra mu nije dala mira pažnjom kojom ga je obasipala i pomislila sam; on to zasigurno mrzi. Držala sam se podalje. Sjećam se da sam bila deblja tada i nisam nosila šminku, ali bila sam glasna i to mu se svidjelo. Prišao mi je nakon večere i zaplesali smo. - ispričala je Diana. Bila je zadivljeno što netko poput princa Charlesa želi biti u njenom društvu i to ju je zaintrigiralo. Charles ju je pozvao na proslavu svog 30. rođendana, a njena sestra je bila poprilično uznemirena zbog toga. Diana je 1980. godine bila pozvana da odsjedne kod  dobrih prijatelja princa Philipa. U njihov dom bio je pozvan i princ Charles. - Kad je Charles došao nije se odvajao od mene. Bilo mi je to čudno jer nije uopće skrivao da mi se udvara - ispričala je Diana.

Tu večer pričali su i Charles je nastavio flert i pozvao ju je da sutra s njim ode u Buckinghamsku palaču. Diana je odbila to. Kada je postala punoljetna roditelji su Diani kupili trosoban stan u južnom Kensingtonu koji je ona dijelila s još tri cimerice. U to vrijeme je radila kao dadilja i odgajateljica u vrtiću. Ispričala je i kako je Charles, dok još nisu bili zaručeni, kupio kuću za odmor, koja se nalazila samo 11 kilometara dalje od kuće Camille Parker Bowles, i tražio je Dianu da je uredi. Zaručili su se u veljači 1981. godine, a zaruke su u javnosti objavljene tri tjedna poslije. U to vrijeme Diana je često boravila u društvu  Camille i njenog supruga, a Camilla joj je stalno ponavljala nemoj siliti Charlesa na nešto što ne želi.-

Znala je toliko naših intimnih  stvari i to me je jako čudilo - ispričala je Diana. Od trenutka kada su objavljene zaruke Diana je došla pod povećalo javnosti i fotografi i novinari su opsjedali zgradu u kojoj je imala stan. - Sjećam se da sam jednom prilikom, želeći neometano izaći iz stana, uzela plahte s kreveta i spustila se u ulicu kroz kuhinjski prozor - ispričala je Diana i nastavila opisivati kako se osjećala u to vrijeme: - Stalno sam bila pristojna, nikada nisam povisila glas, ali unutar svoja četiri zida sam plakala poput djeteta. Nisam se mogla nositi s tom situacijom. Nisam imala podršku od Charlesa, nisam imala podršku nikoga unutar kraljevske obitelji. Charles mi je bio nikakva podršku. Kad god smo se čuli zavapio bi; Jadna Camilla, prolazi kroz teško razdoblje. I nikada mu nisam prigovorila zbog toga. Kada sam se zaručila preselili su me u Clarence House. Zadnju noć u mom stanu poslali su policajca da me pazi. Sjećam se kako mi je rekao; Ovo je tvoja zadnja noć slobode. Iskoristi je. Kada sam došla u Clarence House dočekalo me pismo od Camille u kojem je sva uzbuđena napisala kako mi čestita na zarukama i želi da odemo na ručak. Bila sam premlada tada, nisam imala pojma o ljubomornim ženama. Kada se preselila u Buckinghamsku palaču osjećala se izolirano i usamljeno i zato je puno vremena provodila u kuhinji družeći se s osobljem.

- Nisam mogla vjerovati kako su svi hladni. Druga stvar koja me totalno pogodila je bila činjenica da je moj budući suprug poslao cvijeće Camilli Parker Bowles kada je bila bolesna i poslao bi joj poruku: Za Gladsy od Freda. Te nadimke su izmislili jedno za drugo. Jednom prilikom sam ga čula, dok se kupao u kadi, kako pričaju na telefon, a on joj je rekao: Što god da se dogodi, uvijek ću te voljeti. Nakon toga smo se žestoko posvađali. Jedan član Charlesovog osoblja mi je priznao da je za Camilu dao izraditi posebnu ogrlicu od zlata na kojoj su ugravirana  početna slova njihovih nadimaka. Za tu ogrlicu sam saznala dva tjedna prije vjenčanja. Poludjela sam, bila sam očajna. On je pronašao djevicu, svoje žrtveno janje,i na neki čudan način bio je opsjednut sa mnom. Bio je to odnos vruće-hladno. Nikad nisam znala kakve će volje biti. Prije vjenčanja sam se pojadala sestrama kako se ne mogu udati za tog čovjeka. - ispričala je Diana na snimci.

Problemi s bulimijom počeli su tjedan dana nakon zaruka. - Sjećam se da je Charles stavio ruke na moj struk i komentirao u stilu; oh ovdje si malo popunjena. To je bio okidač, plus njegov odnos s  Camillom, bila sam očajna - ispričala je na snimci koju je danas objavio Daily Mail. 

Komentara 4

SA
sasavt
14:00 10.06.2017.

koji članci na večernjem majko isusova !

DU
Deleted user
15:39 10.06.2017.

Kate je nenadmašna princeza iz snova - prava Pepeljuga!

SE
serđo12
14:11 10.06.2017.

Nije je htio priznati ,jer nije bila plave krvi poput njega,ali taj sindrom imamo prisutan i na našem dragom nezamijenjivom Balkanu!Jedni su više vrijedni ,a drugi manje!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije