Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kaos uoči pogreba

Novi dokumentarac otkriva: Princ William odbio je hodati iza majčina lijesa

Foto: PA/Pixsell, Reuters/Pixsell
1/3
30.05.2017.
u 10:42

Uoči 20. obljetnice smrti princeze Diane dokumentarac "Diana: 7 Days That Shook The Windsors" otkriva kako je izgledalo sedam dana uoči Dianina sprovoda i kroz što je sve obitelj prolazila u tom razdoblju

Ove godine, 30. kolovoza, obilježava se dvadeset godina od tragične smrti princeze Diane, a dokumentarac "Diana: 7 Days That Shook The Windsors" otkriva što se događalo u kraljevskoj obitelji tijekom sedam dana dok su pripremali princezin pogreb.

Tenzije su bile velike i trebalo je donijeti važne odluke poput one hoće li Dianini sinovi princ William i princ Harry hodati iza majčina lijesa jer je William to od početka odbijao. Dokumentarac otkriva kako su Dianin batler Paul Burrell i njezin vozač Colin Tebbutt bili prvi koji su vidjeli njezino tijelo u improviziranoj mrtvačnici u Parizu, gdje je princeza poginula u prometnoj nesreći. Colin je u dokumentarcu ispričao da je Diana ležala mrtva na krevetu u jednoj sobi, a sa susjednih zgrada obožavatelji i fotografi su pokušavali fotografirati sobu u kojoj je bila Diana.

– Kad sam vidio što se događa, odmah sam tražio da mi daju nekoliko pokrivača kojima sam prekrio prozore i onemogućio da je itko vidi. Debeli pokrivači na prozorima samo su pojačali vrućinu u sobi i zato smo upalili nekoliko ventilatora i u jednom trenutku njena kosa se pomakla, a ja sam pomislio da je živa – ispričao je Colin. 

Kada je Diana poginula, njeni sinovi su bili na praznicima u Škotskoj i vijest da je princeza preminula stigla je tijekom noći, ali kraljica Elizabeta odlučila je pričekati jutro te tada reći dječacima da im je mama umrla. Kako bi ih poštedjela  dodatnih trauma, kraljica je iz svih prostorija izbacila televizore da ne gledaju vijesti o maminoj smrti. Kada je Charles išao u Pariz po Dianino tijelo, tada 12-godišnji princ Harry molio ga je da ga poveze sa sobom, ali Charles je odlučio da je bolje da ostane u Londonu.

Policija, članovi kraljevske obitelji, tadašnji premijer Tony Blair i Dianin brat Charles Spencer u tjednu prije Dianina sprovoda vodili su razgovore i dogovarali sve detalje. U dokumentarcu se ističe kako je grof Spencer inzistirao da on bude jedini koji će koračati iza Dianina lijesa. Ostali su smatrali da uz njega moraju biti William i Harry.

Stariji princ William, kojem je tada bilo 15 godina, htio je  žalovati u samoći, odbijao je ići na sprovod. U želji da nagovore Williama da se predomisli, tim za organizaciju sprovoda telefonski se čuo i u tom razgovoru najglasniji je bio princ Phillip koji je sve ušutkao rekavši kako su dječaci izgubili mamu i neka se to poštuje. 

 

Komentara 3

EL
EldersRealm
11:03 30.05.2017.

Znam da previse trazim ali barem osnovno znanje engleskog jezika kad prevodite strane tekstove je nuzno. Earl nije ime Dijaninog brata nego plemicka titula, ekvivalent grofu. Dakle nije "Earl" isao u Pariz nego ili grof ili Charles Spencer sto mu je ime. Rusite ono malo ugleda sto VL ima kad pokazujete ovakvo neznanje. Sad moze zuti karton, omiljeno oruzje neobrazovanih kad im se ukaze na njihovo neznanje!

Avatar braco1954
braco1954
13:47 30.05.2017.

neznam zašto vam to treba spominjati sina spomeni te muža njenoga koji je dao da se ubije tobože u saobračajki ode žena ni kriva ni dužna radi one kurveštine kamile

AU
austrougarskigeneral
14:49 30.05.2017.

opet o njima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije