Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prekršeni protokoli

Princ nije obrijao bradu, a Meghan nije obećala poslušnost

Princ Harry i Meghan Markle
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
19.05.2018.
u 23:33

Još i prije samog dana vjenčanja bilo je jasno da će se prekršiti mnogi protokoli. Par je ostao “dosljedan”, no to nije utjecalo na ceremoniju

Meghan Markle tek je postala članica kraljevske obitelji, a već dugo podiže prašinu. Posebna pozornost bila je na protokolu koji je prekršen u nekoliko segmenata. Mnoge je zanimalo hoće li omiljeni princ obrijati svoju prepoznatljivu bradu za kraljevsko vjenčanje, posebice jer joj se kraljica Elizabeta II. oduvijek protivila te je jasno davala do znanja da želi da je obrije.

Nije udovoljio kraljici

No Harry je svoj, sada već prepoznatljiv imidž odlučio zadržati. Segment o kojem se najviše govorilo i pisalo bio je put do oltara u crkvi st. George u Windsoru koji je odradila sama, bez pratnje, što brojni mediji vide kao feministički iskaz.

Time je Meghan postala prva mladenka koja je na kraljevskom vjenčanju hodala sama. Tek kada je stigla do prednjeg dijela crkve, dočekao ju je princ Charles koji ju je odveo do svojeg sina, princa Harryja.

Princ Harry i Meghan Markle
1/16

No, ni to nije bila tradicionalna “predaja mladenke” jer je Charles stajao sa strane dok je Meghan prilazila Harryju. Nakon što je stigla pred oltar, svećenik je počeo obred. Posebno strastvenu propovijed o ljubavi vodio je pastor Michael Bruce Curry, prvi crni biskup na čelu američke Episkopalne crkve. Iako kraljevska obitelj ne smije iskazivati emocije u javnosti, Harry je, na iznenađenje mnogih, ipak pustio suzu koju je brzo i vješto odmah obrisao s lica, a prije toga svoju bolju polovicu dočekao je komplimentom. U zavjetima je također prekršeno još jedno pravilo: Meghan princu Harryju nije obećala da će mu biti poslušna.

Odmah pao poljubac

U samoj crkvi bio je tek jedan novinar, što je bila želja i zahtjev princa Harryja zbog ružnih natpisa tabloida o njegovoj supruzi posljednjih mjeseci. Također, dvojac se odlučio za modernu verziju ceremonije vjenčanja u kojoj je i jezik nešto moderniji od onog koji se tradicionalno koristi. Tako su riječi poput “thee” i “thou” zamijenjene modernijim “you”. Harryjevo vjenčanje razlikovalo se od bratova i po tome što Harry, za razliku od princa Williama, planira nositi vjenčani prsten nakon same ceremonije vjenčanja.

Zapravo, mnogi oženjeni članovi kraljevske obitelji ne nose svoje vjenčano prstenje. Iako nije običaj da se ljube u javnosti, nakon što su izašli iz crkve pred mnoštvom su se poljubili i tako zaradili brojne ovacije.

Princ Harry i Meghan Markle
1/50

Komentara 13

RK
Rodneral Križičević Rodnik
02:29 20.05.2018.

A je li, Nikolina, je li se Megan obrijala...?

Avatar trooso
trooso
06:33 20.05.2018.

nikakve vijesti iz kolonija, kako su se oni proveselili na ovaj veliki dan

ST
Startrack
01:07 20.05.2018.

Neka masala. Neka i cigancica u kraljevskoj lozi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije