Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
priznao u memoarima

Princ Harry zbog korištenja droga mogao bi izgubiti američku vizu: 'Zakon ne prepoznaje nečiji status'

Foto: YouTube screnshot
1/11
23.03.2023.
u 22:30

S obzirom na to da je princ u svojoj knjizi priznao uzimanje droge u prošlosti, prema američkim zakonima mogao bi ostati bez vize.

Princ Harry (38) u siječnju je objavio knjigu svojih memoara 'Spare' u kojoj je iznio brojne detalje iz svoga života kojima je šokirao javnost te stvorio napetosti sa svojom obitelji. Harry je tako pisao i o svojim prvim iskustvima s drogom. Među ostalim iznio je i da je redovno uzimao drogu i opisao kako je pušio marihuanu dok je živio u Nottingham Cottage  na prostoru Kensingtonske palače. Harry je u memoarima otkrio da je kokain probao sa 17 godina. Pisao je da je kokainom htio postići da osjeti nešto. U knjizi je pisao i o tome kako je tijekom zabave u kući glumice Courteney Cox konzumirao drogu. Naime, princ Harry u svojoj je knjizi napisao da je pronašao kutiju čokolade s 'ludim gljivama' u hladnjaku dok se zabavljao u njezinom domu u Los Angelesu. 

S obzirom na to da je princ u svojoj knjizi priznao uzimanje droge u prošlosti, prema američkim zakonima mogao bi ostati bez vize, piše portal Page Six. 

- Priznanje korištenja droga obično je razlog za neprihvaćanje zahtjeva za vizu. To znači da bi prinčeva viza trebala biti odbijena ili ukinuta jer je priznao korištenje kokaina, gljiva i ostalih droga - rekao je američki savezni tužitelj Naema Rahmani te dodao:

- Zakon ne prepoznaje nečiji status princa ili činjenicu da su droge korištene u rekreativne svrhe.

Podsjetimo, princ se sa suprugom Meghan Markle preselio u Ameriku 2020. godine, a potom je u svojim memoarima opisao neke detalje svog djetinjstva i mladosti. 

U knjizi je pisao o tome kako ga je brat William fizički napao zbog braka. Naveo je da se sukob dogodio u njegovu domu u Londonu 2019. godine. Imao je vidljivu ozljedu na leđima nakon što ga je princ od Walesa zgrabio za ovratnik i pokidao mu ogrlicu prije nego što ga je srušio na pod. Harry nadalje tvrdi da je William američku glumicu nazvao "teškom", "bezobraznom" i "toksičnom", a na to je Harry uzvratio Williamu kako ponavlja priče i naslove o Meghan koje plasiraju britanski mediji i time je htio dati do znanja Williamu kako sumnja da upravo on plasira medijima takvu sliku o Meghan. U tom trenutku je William poludio i izgubio kontrolu te fizički napao svog brata. 

- Sve se dogodilo tako brzo. Dakle, vrlo brzo. Uhvatio me za ovratnik, strgnuo mi ogrlicu i srušio me na pod. Sletio sam na pseću zdjelu koja je pukla ispod mojih leđa, a komadići su me zarezali. Ležao sam na trenutak ošamućen, a onda sam ustao i rekao mu da izađe - opis je svađe i fizičkog sukoba prinčeva. U knjizi navodno Harry tvrdi kako su ga u mlađim danima upravo William i supruga Kate Middleton nagovorili da na jednu zabavu odjene nacističku uniformu koja mu je kasnije donijela loš publicitet. Osim toga, princ Harry u memoarima piše i o britanskom kralju Charlesu i njegovoj nekadašnjoj priležnici, a danas supruzi Camilli Parker-Bowles.

- Zato smo Willy i ja, kad je došlo pitanje, obećali ocu da ćemo Camilli poželjeti dobrodošlicu u obitelj. Jedino što smo tražili zauzvrat je da je ne oženi - napisao je Harry. Na Camillu je gledao kao na zlu maćehu. Svoju je pomajku optužio i da surađuje s tabloidima.

Osim toga, ispričao je i o svojim danima u vojsci. Harry je tako priznao da je tijekom svoje druge ture u Afganistanu 2012. godine ubio 25 talibana. Dodao je kako na njih nije gledao kao na ljude, nego kao na 'šahovske figure koje je skinuo s ploče', a potom objasnio kako ne možeš ubijati ako na nekoga gledaš kao na čovjeka. Kazao je i kako mu ta činjenica ne pričinjava zadovoljstvo, no da se toga niti ne srami.

VIDEO Voditeljice Ruže uoči dodjela u HNK: 'Moramo dogovoriti koja će, u voditeljskoj vezi, nositi hlače'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije