Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
teški dani za obitelj

Princ Harry oprostio se od bake emotivnom objavom: 'Zauvijek sam ti zahvalan, već jako nedostaješ'

FILE PHOTO: Britain's Lady Gabriella Windsor's wedding
Foto: POOL/REUTERS
1/13
12.09.2022.
u 20:45

Iako je izjava povodom smrti trebala biti puštena jučer, zbog poštovanja prema žrtvama napada 11. rujna u New Yorku, objavljena je tek danas. Harry se zahvalio baki na svim savjetima, zaraznom osmjehu, a odao je i počast ocu na početku njegove vladavine.

Nakon što se o kraljice Elizabete II. oprostio princ William, sada je na red došla emotivna poruka princa Harryja koja je objavljena na internetskoj stranici Archewell, odnosno javne organizacije koju su 2020. godine osnovali princ i njegova supruga Meghan Markle.

Iako je izjava povodom smrti trebala biti puštena jučer, zbog poštovanja prema žrtvama napada 11. rujna u New Yorku, objavljena je tek danas. Harry se zahvalio baki na svim savjetima, zaraznom osmjehu, a odao je i počast ocu na početku njegove vladavine.

-Slaveći život moje bake, Njezinog Veličanstva Kraljice, i oplakujući njezin gubitak, svi se podsjećamo na kompas koji je bila mnogima u svojoj predanosti službi i dužnosti. Bila je globalno cijenjena i poštovana. Njezina nepokolebljiva gracioznost i dostojanstvo ostali su vjerni tijekom cijelog njezinog života, a sada i njezina vječna ostavština- započeo je Harry pa nastavio: 

- Ponovimo riječi koje je izgovorila nakon smrti svog supruga, princa Philipa, riječi koje sada svima nama mogu donijeti utjehu: 'Život se, naravno, sastoji od konačnih rastanaka kao i prvih susreta. Bako, iako nam ovaj posljednji rastanak donosi veliku tugu, zauvijek sam zahvalan za sve naše prve susrete, od mojih najranijih sjećanja iz djetinjstva s tobom, preko susreta s tobom po prvi put kao moje vrhovne zapovjednice, pa do prvog trenutka kada si upoznala moju dragu ženu i zagrlila voljene praunuke. Cijenim to vrijeme podijeljeno s tobom i mnoge druge posebne trenutke između njih. Već jako nedostaješ, ne samo nama, nego i cijelom svijetu- napisao je.

Foto: Twitter
-A što se tiče prvih susreta, sada odajemo počast mom ocu u njegovoj novoj ulozi kralja Charlesa III. Hvala na vašoj predanosti usluzi. Hvala na svim dobrim savjetima. Hvala ti na zaraznom osmijehu. I mi se smiješimo znajući da ste ti i djed sada ponovno zajedno i oboje zajedno u miru- zaključio je Harry.

Nakon što je u četvrtak u 97. godini preminula kraljica Elizabeta, njen sin postao je kralj, te je sada poznat kao Charles III. On je navodno bio s majkom kad je umrla, tvrde britanski mediji, uz princezu Anne bio je jedini uz nju kad je izdahnula. U Balmoral su stigli prinčevi William, Edward, Andrew i Harry, a mnoge je začudilo što Elizabetini unuci nisu došli sa svojim suprugama. 

Britanski mediji pisali su, kada je objavljeno da se kraljica osjeća loše, kako su i Harry i Willam na putu za Balmoral sa svojim suprugama Kate i Meghan, a glasnogovornik Sussexa potvrdio je da će Marke biti tamo. 

Ipak, to se nije dogodilo. Mediji sada tvrde da je Charles napomenuo Harryju kako ne bi bilo dobro da Meghan dođe i kako bi uz Elizabetu trebali biti samo članovi najuže obitelji. 

"Charles je rekao Harryju da nije ispravno ni prikladno da Meghan bude u Balmoralu u tim teškim trenucima. Naglašeno mu je da Kate ne ide i da bi se trebali zaista ograničiti na najužu obitelj. Charles je vrlo, vrlo jasno rekao da Meghan neće biti dobrodošla" izjava je izvora za britanske medije. 

No, da želi biti u dobrim odnosima sa sinom i njegovom suprugom, kralj Charles je otkrio u svom prvom govoru s novom titulom. 

"Želim izraziti svoju ljubav prema Harryju i Meghan dok nastavljaju graditi svoje živote u inozemstvu", kazao je Charles. 

Podsjetimo, Harry se Meghan preselio u Sjedinjene Države te su njegovi odnosi s članovima obitelji vrlo nategnuti. 

VIDEO Od ranih jutarnjih sati ljudi se okupljaju ispred Buckinghamske palače kako bi se oprostili od Kraljice

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije