Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOTTINGHAM

Harry i Meghan kao par prvi put službeno u javnosti

Harry i Meghan u Notinghamu
Foto: Press Association/PIXSELL
1/21
01.12.2017.
u 14:26

"Princ Harry privatno je i poslovno proveo puno vremena u tome gradu otkad se 2013. ondje prvi put susreo s mladim ljudima istražujući problem nasilja među mladima", objavila je kraljevska obitelj.

Britanski princ Harry i njegova zaručnica Meghan Markle oduševili su danas stanovnike grada Nottinghama koji su im, unatoč velikoj hladnoći, došli poželjeti dobrodošlicu u sklopu njihova prvog službenog pojavljivanja u javnosti.

Par je  doputovao u Nottingham zbog sudjelovanja na humanitarnom sajmu koji se u tom gradu održava u povodu obilježavanja Svjetskoga dana borbe protiv AIDS-a.

Za princa Harryja događaj ima vrlo simbolično značenje s ozbirom na to da je njegova pokojna majka, princeza Diana zaslužna za važnu ulogu u uklanjanju stigme koja je dugo pratila ovu bolest. Upravo ona je 1987. otvorila prvu bolnicu za liječenje oboljelih od HIV-a i AIDS-a u Londonu 1987., rukovavši se i poljubivši tada s jednim od oboljelih pacijenata.

"Princ Harry privatno je i poslovno proveo puno vremena u tome gradu otkad se 2013. ondje prvi put susreo s mladim ljudima istražujući problem nasilja među mladima", objavila je kraljevska obitelj.

U sklopu posjeta Nottinghamu mladi par razgledava izložbu postavljenu u povodu obilježavanja Svjetskoga dana borbe protiv AIDS-a koju je postavila Zaklada Terrencea Higginsa.

Harry i Meghan će u Nottinghamskoj akademiji razgovarati s prosvjetnim radnicima mjesnih škola o programu "Full Effect", inicijativi koju podupiru Harry, njegov brat William i njegova supruga Kate. Cilj programa je odvratiti mlade ljude od nasilja.

Meghan Markle, buduća vojvotkinja neće nastaviti suradnju s UN-om i drugim organizacijama s kojima je dosad aktivno surađivala boreći se za prava žena, osobito afroameričkih. Umjesto toga, humanitarni će rad nastaviti kao članica kraljevske obitelji, onako kako to čini Kate Middleton, izvijestio je u utorak Harryjev glasnogovornik.

Harry i Meghan u Notinghamu
1/31

Komentara 2

Avatar Celzijus
Celzijus
16:49 01.12.2017.

Ovakav komad zaljubljen u kuruznog? Vražja ljubav - prema funtama. Ni jedna poštene cure ne bi se ni okrenula za ovakvim "ljepotanom".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije