Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRALJEVSKA OBITELJ

Meghan u petak počinje sa službenim dužnostima, vjenčanje u svibnju

Meghan Markle i princ Harry
Foto: Reuters
1/9
29.11.2017.
u 11:45

U sklopu prvoga zajedničkog službenog putovanja izvan Londona otkad su javnost obradovali viješću o vjenčanju, Meghan i Harry u petak će posjetiti grad Nottingham, oko 200 kilometara sjeverno od britanske prijestolnice.

Meghan Markle, buduća supruga britanskoga princa Harryja, s prvim službenim dužnostima počinje već u petak kada će sa zaručnikom otputovati izvan Londona zbog sudjelovanja u obilježavanju Svjetskoga dana borbe protiv AIDS-a.

U sklopu prvoga zajedničkog službenog putovanja izvan Londona otkad su javnost obradovali viješću o vjenčanju, Meghan i Harry u petak će posjetiti grad Nottingham, oko 200 kilometara sjeverno od britanske prijestolnice.

"Princ Harry privatno je i poslovno proveo puno vremena u tome gradu otkad se 2013. ondje prvi put susreo s mladim ljudima istražujući problem nasilja među mladima", stoji u priopćenju kraljevske obitelji.

Prvi će službeni posjet započeti odlaskom u nottinghamski Nacionalni muzej pravde, a potom će par prošetati gradom i pozdraviti njegove stanovnike.

Potom će razgledati izložbu postavljenu u povodu obilježavanja Svjetskoga dana borbe protiv AIDS-a koju je postavila Zaklada Terrencea Higginsa.

"Bit će to zabavan događaj čija je svrha istaknuti potrebu angažmana na uklanjanju stigme koja je još uvijek prisutna kada su posrijedi zaraženi HIV-om u Istočnome Midlandsu", jednoj od devet službenih engleskih regija, stoji u priopćenju.

Princ Harry i njegova odabranica vjenčat će se u svibnju u crkvi svetoga Jurja u dvorcu Windsor. Par je odlučio vjenčanje održati u svibnju kako se vjenčanje ne bi poklopilo s rođenjem trećega djeteta princa Williama i vojvotkinje od Cambridgea, Kate u travnju.

Kraljevska obitelj objavila je da će u potpunosti podmiriti sve troškove obreda. Vjenčanju će prisustovovati i Meghanini razvedeni roditelji, otac Thomas Markle i majka Doria Ragland. Još nije poznato tko će mladu dopratiti do oltara.

Meghan Markle i princ Harry
1/31

Crkvu svetoga Jurja Harry i Meghan su odabrali jer im je mjesto iznimno drago, s obzirom na to da su ondje provodili puno vremena tijekom šesnaestomjesečne veze.

Prije vjenčanja i preseljenja u zajednički dom Notthingham Cottage koji se nalazi u sklopu Kensingtonske palače, Meghan će uzeti i britansko državljanstvo.

Buduća vojvotkinja neće nastaviti suradnju s UN-om i drugim organizacijama s kojima je dosad aktivno surađivala boreći se za prava žena, osobito afroameričkih. Umjesto toga, humanitarni će rad nastaviti kao članica kraljevske obitelji, onako kako to čini Kate Middleton.

Komentara 1

DU
Deleted user
13:18 29.11.2017.

nista o maji suput danas?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije