Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PLANOVI ZA PROMJENE

Princ Charles će, kada postane kralj, živjeti u 'stanu iznad dućana', a od svojih nećaka će tražiti da potraže novi dom

princ charles
Foto: Andrew Milligan/Press Association/PIXSELL
1/10
08.10.2021.
u 12:23

- Svi shvaćaju da nema smisla voditi toliko kućanstava, ali ako ih se u potpunosti odreknu, nikad ih neće dobiti nazad kad će princ George (8) i mlađi članovi obitelji trebati mjesto za živjeti - objašnjava osoba koja razumije problem prinčev način razmišljanja.

Princ Charles (72) ima cijeli niz stvari koje bi želio promijeniti u kraljevskoj obitelji. Osoba koja je prva na popisu za tron sve svoje ideje sada smišlja i planira kako će ih provesti u djelo kada postane kralj. Daily Mail piše da bi princ želio službenu rezidenciju svoje obitelji Buckinghamsku palaču renovirati. Nakon tih radova palača bi trebala biti dostupnija za javnost. Svi zainteresirani tako će moći posjetiti palaču kroz cijelu godinu, a to znači i neke promjene u kućanstvu. Naime, princ Charles bi tada živio u nečemu sličnome 'stanu iznad dućana', a i prostor bi se smanjio.

Još neke promjene su da bi dvorac Balmoral trebao biti pretvoren u muzej kraljici u čast. Time bi se vojvoda i vojvotkinja od Cambridgea morali preseliti u dvorac Windsor. Razlog zašto Charles ne želi tu rezidenciju jest u tome što se nalazi blizu londonske zračne luke Heathrow što je princu koji je trenutačno prvi u redu za prijestolje previše bučno.

Charles planira i smanjiti monarhiju. Sastanci na kojima se raspravlja o tome što će biti s dvorcima kada u kraljevskoj obitelji, kako on planira, ostanu samo on, njegova supruga Camilla (74) i Williamova obitelj. "Glavno pitanje je, kada kraljice više ne bude, kako efikasno rasporediti dvije generacije obitelji na toliko golem broj nekretnina", tvrdi osoba koja je upućena u planove. Naime, princ misli da ti svi dvorci moraju biti nešto više od doma kraljevske obitelji. „Svi shvaćaju da nema smisla voditi toliko kućanstava, ali ako ih se u potpunosti odreknu, nikad ih neće dobiti nazad kad će princ George (8) i mlađi članovi obitelji trebati mjesto za živjeti“, objašnjava ta osoba problem.

Neki misle i da princ Charles neće zahtijevati od svoje braće Andrewa (61) i Edwarda (57) te sestre Anne (71) da potraže novi dom, ali da se to neće odnositi i na njihovu djecu.

Inače, pripreme za preuzimanje trona u kraljevskoj obitelji traju cijeli život. Tako da je kraljica Elizabeta svog unuka Williama za to mjesto krenula pripremati još od malih nogu. Kroz nedjeljne ručkove i druženje kraljica ga je uputila u sve što se od njega očekuje i kako se treba ponašati. 

VIDEO Pjevač R. Kelly proglašen krivim za seriju seksualnih prijsetupa: Iskorištavao je i seksualno zlostavljao mnogo mladih žena i djevojaka

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije