Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PAUL O'GRADY

Preminuo poznati britanski komičar, vijest o smrti objavio njegov suprug

Paul O'Grady
Foto: Profimedia
1/3
29.03.2023.
u 13:10

O'Grady je trajala više od 30 godina, tijekom kojih je vodio emisije The Paul O'Grady Show, Blind Date i For The Love Of Dogs. Također je nastupao u TV serijama kao što su Dr Who i Holby City

Britanska TV zvijezda i komičar Paul O'Grady preminuo je u 68. godini, objavio je njegov suprug Andre Portasio. U izjavi je rekao da je komičar, poznata po liku drag queen Lily Savage, umro "neočekivano, ali mirno" u utorak navečer. Voditelj, koja je rođen u Merseysideu, vodio je brojne emisije, uključujući Blankety Blank u kasnim 90-ima.

Njegova karijera trajala je više od 30 godina, tijekom kojih je vodio emisije The Paul O'Grady Show, Blind Date i For The Love Of Dogs. Također je nastupao u TV serijama kao što su Dr Who i Holby City.

- S velikom tugom obavještavam vas da je Paul jučer navečer neočekivano, ali mirno preminuo. Molimo vas, u ovom teškom trenutku, da dok slavite njegov život, također poštujete našu privatnost dok se suočavamo s ovim gubitkom. Jako će nedostajati njegovim voljenima, prijateljima, obitelji, životinjama i svima onima koji su uživali u njegovom humoru, duhovitosti i suosjećanju. Znam da bi želio da ti zahvalim za svu ljubav koju si mu pokazao tijekom godina - napisao je njegov suprug. 

O'Grady je iza sebe ostavio i kćer Sharon, koju je dobio s bliskom prijateljicom Diane Jansen 1974., kao i dvoje unučadi. Također je bio u braku s portugalskom manekenkom Teresom Fernandes 1977. u, kako je on to nazvao, "braku iz interesa", navodno kako bi spriječio njezinu deportaciju.  Razveli su se 2005. godine.  O'Grady je rekao da je Fernandes, lezbijka iz stroge katoličke obitelji, osjećala pritisak da se uda i da joj želi pomoći.

Komičar je 2012. progovorio o svom zdravlju nakon dva srčana udara.

- Najgore što možete učiniti je sjediti i nervirati se. Pijem tablete i idem na kontrole svakih osam mjeseci kad me stave na traku. Kažem im: 'Infarkt ili ne, beznadan sam na traci!' - rekao je tada. 

Oba su mu roditelja umrla mlada od srčanih problema, otac kad je O'Grady bio u kasnim tinejdžerskim godinama, a majka, čije je djevojačko prezime bilo Savage, kad je imao 33 godine. Vjeruje se da je to ime nadahnulo njegov slavni drag alter ego koji mu je pomogao da postigne uspjeh na britanskoj televiziji.

Karijeru je započeo kao Lily Savage 1970-ih, a ta je uloga kasnije postala popularna u kabaret klubu Royal Vauxhall Tavern, gdje je bio istaknuti zagovornik pitanja LGBT+ osoba. Lik Savage doveo ga je do TV-a i radija, te je 1995. preuzeo mjesto voditelja emisije Big Breakfast Voditelj je 2008. godine nagrađen Redom Britanskog carstva za zasluge u zabavi, a u karijeri je dobio i druge nagrade kao što su BAFTA, British Comedy Award i Nacionalna televizijska nagrada za The Paul O'Grady Show.

VIDEO: Danijela Martinović o vezi s inspektorom: 'Stvarno sam sretna' 

Ključne riječi

Komentara 5

DU
Deleted user
14:57 29.03.2023.

Koliko je djece ima(la)o sa zadnjim mužem??

Avatar Dars
Dars
13:39 29.03.2023.

Valjda istospolni partner a ne suprug, barem u ovoj zemlji.

DU
Deleted user
14:29 29.03.2023.

Sućut ucviljenom udovcu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije