Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U 83. godini

Preminuo je Čedo Komljenović, guru luksuza i naš poznati fotograf kojeg su obožavale svjetski poznate osobe

Boris Štajduhar
18.12.2021.
u 12:48

Umjetničko ime mu je bilo Monty Shadow, a osim što je bio izvrstan modni fotograf bio je velikodušan čovjek koji je osmislio i festival umjetnosti Art Masters u St. Moritzu te je bio utemeljitelj prestižne sportske nagrade Laureus

U 83. godini u Milanu je preminuo poznati fotograf, poduzetnik i kolekcionar i guru luksuza Čedo Komljenović čiji je život bio ispunjen putovanjima, nezaboravnim anegdotama s poznatim osoba i luksuzom koji mu je bio velika strast. Komljenović se nedavno zarazio koronavirusom i nažalost nije se uspio othrvati bolesti, a iza sebe je ostavio kćer Polonu i partnericu Audrey Tritto s kojom je u vezi bio 15 godina. Čedo je uvijek isticao kako je zahvaljujući fotografiji ostvario kontakte s brojnim poznatim osobama, a pred njegov objektiv stale su brojne slavne ljepotice poput Cindy Crawford, Naomi Campbell, Christy Brinkley, Christy Turlington, Stephanie Seymour, Linde Evangeliste, a ove ljepotice je pozvao i u spot koji je režirao za Georgea Michaela.

- Kao gimnazijalac u Karlovcu već sam počeo fotografirati. Pero Zlatar me uvukao u Karlovački tjednik. Potom sam otišao na studij komparativne književnosti i filozofije u Zagreb. U Švedsku i Englesku sam počeo odlaziti od sedamnaeste godine, da zaradim nešto preko ljeta. Drugi su išli na more, a ja brati jagode u Englesku. U Švedskoj sam bio nekoliko puta. Danju sam radio s fiksirima koji su smrdjeli, a po noći sam u restoranu gulio krumpire i lovio Skandinavke. - prisjetio se u jednom intervju Komljenović kojeg su van granica Hrvatske poznavali i kao Monty Shadowa. Družio se sa svjetskom elitom i poznatim osoba, a Čedo je bio poznat po svom velikom srcu i tome kako je bio galantan i velikodušan, o čemu govori i jedna anegdota o večeri koju je platio Komljenović. U Milanu je bio u društvu bivšeg šefa Formule 1 Bernieja Ecclestone te još nekoliko bogataša i iako je sve te slavne i bogate uzvanike na večeru pozvao Bernie, ceh, koji nije bio mali, na kraju je platio Komljenović.

- Ljudi misle da sam playboy samo zato što se krećem u ženskom miljeu, ali to nije točno. To sve pripada atmosferi u kojoj živim i koju volim. Volim da se oko mene vrzmaju žene, koje su često dominantnije od nas muškaraca. Ne kaže se uzalud da iza svakog velikog muškarca stoji velika žena. - komentirao je jednom prilikom Komljenović status playboya koji ga je pratio gotovo cijele karijere. Živio je Biandrateu 45 udaljenom kilometara od Milana gdje su ga svi stanovnici jako dobro poznavali i sa svima je bio u odličnim odnosima. Komljenović je osmislio i festival umjetnosti Art Masters u St. Moritzu te je bio utemeljitelj prestižne sportske nagrade Laureus i godinama je bio i specijalni savjetnik predsjednika uprave Mercedesa.

 

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije