Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u 98. godini

Preminula jedna od najstarijih glumica na svijetu, a nastupala je sve donedavno!

Foto: Youtube screenshot
1/3
06.12.2019.
u 12:40

Stojanka Mutafova, jedna od najstarijih aktivnih glumica na svijetu, umrla je u dobi od 97 godina.

Bugarka Stojanka Mutafova, jedna od najstarijih aktivnih glumica u svijetu, umrla je u dobi od 97 godina. Prozvana kraljicom bugarske komedije, Mutafova je počela nastupati 1945., kada je igrala sluškinju u Moliereovim "Scapinovim spletkama".

U svojoj je domovini postala popularna nakon nastupa u nekoliko televizijskih komedija i zabavnih programa.

U svojoj 94. godini sa svojim je kazalištem bila na sjevernoameričkoj i europskoj turneji. Na kazališnim daskama nastupala je sve do prije koji mjesec. "Otišla je vrlo draga i dobra osoba", rekao je u petak bugarski premijer Bojko Borisov. "Uvijek će biti jedan od simbola bugarskog teatra".

Foto: imdb

Mutafova, za koju se u vjeruje da je nakon smrti ruskog glumca Vladimira Zeldina koji je preminuo 2016. u 101. godini, bila najstarija aktivna kazališna glumica, rekla je za Reuters da nikad nije požalila odluku o izboru profesije.

"Da mi je ponovo dvadeset, opet bih bila glumica", rekla je Mutafova u intervjuu prije dvije godine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije