Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U 91. godini

Preminula filmska sirena i plivačka šampionka Esther Williams

Brüno plakat
Reuters
06.06.2013.
u 21:03

Williams je bila jedna od najvećih holivudskih "zlatnih koka", pojavivši se u spektakularnim vodenim scenama

Esther Williams, plivačka šampionka i filmska sirena, koja je postala slavna pojavom u blještavim i "mokrim" Technicolor mjuziklima 1940-ih i 1950-ih, preminula je u 91. godini života u snu, prenose američki mediji.

Slijedeći stope Sonje Henie, koja je kao klizačka prvakinja postala filmska zvijezda, Williams je bila jedna od najvećih holivudskih "zlatnih koka", pojavivši se u spektakularnim scenama u kupaćim kostimima koji su isticali njenu ljepotu i savršenu figuru.

Filmovi poput "Neptunova kći" i"Bal na vodi" slijedili su istu formulu: romantika, glazba, malo komedije i slabašan zaplet pod uvjetom da stavi Esther u vodu.

Williams je u kupaćem kostimu postala omiljena pin-up djevojka vojnika u Drugom svjetskom ratu, a njezina popularnost nastavila se i poslije.

Kad su teška vremena dokrajčila velika studija i skupe mjuzikla sredinom 50-ih, Williams je pokušala glumiti u neplivačkim ulogama, ali s malo uspjeha. Nakon što se udala 1962. za Fernanda Lamasa, kolegu iz filma "Opasna kada je mokro", povukla se iz javnog života.

>>Preminula Annette Funicello, tinejdžerska zvijezda 60-ih

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije