Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uskoro na HRT-u

Premijera 'Nestalih': Priča o izgubljenoj generaciji, preskočenoj i zakinutoj za normalan život

Premijerno predstavljanje dramske serije Nestali redatelja Kristijana Milića
Foto: Davor Puklavec/Pixsell
1/14
29.01.2020.
u 21:33

Serija scenarista i producenta Joška Lokasa na programu HRT-a je od 3. veljača kada se na Prvom programu HRT-a u 21 sat prikazuje prvi od četiri nastavka.

Premijerna projekcija serije "Nestali" scenarista i producenta Joška Lokasa i redatelja Kristijana Milića održana je na HRT-u u studiju Zvonimir Bajsić.

U glavnim ulogama šestorice hrvatskih vojnika su Goran Navojec, Bojan Navojec, Alan Katić, Vedran Živolić, Marko Cindić i Filip Križan. Njihovi likovi  u seriji desetak dana uoči Oluje, nakon vojne operacije ograničenog zahvata, ostali su iza neprijateljskih linija odsječeni od ostatka svoje jedinice.

- Glumci su išli na treninge borilačkih vještina i na obuku rukovanja oružjem te vojnim kretanjem. Mislim da smo ih namučili, ali ni u jednom trenutku ništa im nije bilo teško i dali su se u projekt 100%, barem je to moj dojam, a vjerujte, nije im bilo lako. U jednom trenutku počeli su djelovati kao ljudi koji su stvarno prošli rat i to nije samo moj dojam. - rekao nam je uoči premijere Joško Lokas. 

Nestali progovaraju o izgubljenoj generaciji, preskočenoj i zakinutoj za normalan život zbog nametnutog rata. Ideja za seriju rodila se još 1994. godine  i od tada do 2010. godine Joško je skupljao materijal za ovu seriju od četiri nastavka. 

- Ono čega smo potpuno svjesni jest da ne možemo ispričati ratni put svakog sudionika Domovinskog rata, ali možda možemo na trenutak pokazati one koji su u rat u umjesto imena imali nadimke kojima su ispisivali stranice svoje nesebičnosti kada je najviše trebalo. Riskirali su sve što imaju za nešto puno veće - rekao nam je Lokas. 

Serija "Nestali" počinje se emitirati 3. veljače u ponedjeljak na Prvom programu HRT-a u 21 sat. 

 

Komentara 3

SA
samograd
21:59 29.01.2020.

Sad terba vidjeti jeli to snimljeno za " region" ili normalno.

JA
jadranko111
19:02 02.02.2020.

Baš me zanima hoće li se sad poslije svake epizode pisati o gafovima,a s obzirom na okosnicu priče u kojoj se čini da hrv. vojnici nisu nikakvi negativci niti zločinci,izgleda da bi se "gafovima" to moglo pokušati sakriti.Mislim da će ipak biti kakvih-takvih "kritika" ne mogu oni bez toga kad je riječ o Domovinskom ratu.

CE
cenzura
21:41 29.01.2020.

Ostaje nam sad da sačekamo da krene pljuvanje jugonostalgičarskih pručenih filmskih kritičara!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije