Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zagrebački festival

Pravila Igre "na ulazu" velike karijere!

Pravila Igre
Foto: Mario Dragičević/Screenshot
1/7
22.01.2016.
u 15:16

Zagrebački festival definitivno je kultni glazbeni događaj, bit će nam iznimna čast naći se na festivalskoj pozornici. Novi koncept festivala je izvrstan i jako nam se sviđa cijela priča, posebice naglasak na novim i mladim izvođačima. Na sceni smo tek desetak mjeseci stoga ćemo naš nastup iskoristiti za predstavljanje publici uživo, nadam se u što boljem svjetlu“, tim riječima Goran Belošević najavljuje nastup svog benda Pravila Igre na nadolazećem Zagrebačkom festivalu na kojem će se predstaviti s pjemom „Na ulazu“ autorskog para Mira i Sonje Buljan.

Suradnju s producentom Buljanom, Belošević od prvog dana opisuje kao fenomenalno iskustvo, uz naglasak na kreativnoj suradnji i razmjeni ideja vezanih za aranžman i finalni zvuk pjesme: „Kad smo u rujnu prošle godine prvi put čuli demo snimku za pjesmu Na ulazu, odmah smo se zaljubili u nju. Riječ je o tipu pjesme koja nam je sjela na prvu i odmah smo odlučili da će ona biti naš novi singl. Prijavili smo je za festival i sad jedva čekamo njegov početak“.

Pravila Igre jedan su od rijetkih pop rock bendova koji uporno drži „frontu“ domaćeg mainstreama, bez izleta u zabavnjaštvo, ali i bez namjere da zabrazde u alternativu i teške socijalne teme. „Mislim da na našoj sceni nedostaje tog mainstreama. Već je vrijeme da se pojavi netko tko će jednog dana, u budućnosti, zamijeniti kultne bendove poput Parnog Valjka ili Prljavog Kazališta. Dojma sam kako taj žanr kod nas ima svoju publiku koja željno očekuje takvu glazbu, a naša namjera je da budemo istovremeno dovoljno urbani i dovoljno komercijalni kako bi s vremenom postali band koji stvara glazbu za sve naraštaje“, opisuje Belošević i dodaje kako bi, od drugih izvođača, uz Pravila Igre, u istu žanrovsku ladicu svrstao Tonyja Cetinskog i Silente.

Iako mladi, članovi benda iza sebe imaju poprilično kilometara i staža na bini s bendovima poput Crvene Jabuke, Letećeg Odreda, Žive Legende i Željka Bebeka: „Trebalo mi je dvije godine da nas okupim, a sreća mi se osmjehnula početkom 2014. nakon što je završio angažman mog bratića, klavijaturiste Marka Beloševića, u Crvenoj Jabuci. Nakon toga su nam se pridružili Alen Opačić Hrvat i Marko Kutlić, a dolaskom basiste Denisa Dexa Marijanovića započeli smo s prvim probama“. Belošević posebno ističe i aktivnost benda na društvenim mrežama: „Jednostavno, mi pripadamo toj generaciji. U konstantnoj smo interakciji s našim fanovima, pokušavamo primjeniti i neke novitete. Pitanje je vremena kad će Internet preuzeti apsolutnu dominaciju nad ostalim medijima, a mi želimo biti tu kad se to dogodi!“.

Nakon Zagrebačkog festivala, Pravila Igre će svoje vatreno krštenje na velikim binama doživjeti kao gosti na turneji Tonyja Cetinskog, 5.3. u Beogradu i 8.3. u Zagrebu: „S njim dijelimo istu diskografsku kuću i istog autora, u radaru smo mu od samog početka. Tom turnejom će obilježiti 25 godina svoje veličanstvene karijere stoga mu još jednom hvala što nam je dao priliku predstaviti se pred velikim auditorijem“.

Ti nastupi poslužit će kao uvertira za album prvijenac koji bi se na tržištu trebao naći do ljeta. „Idemo dalje korak po korak, s maksimalnim trudom i zalaganjem, no planovi su tu da bi se od njih odstupalo“, kroz smijeh će Belošević. Ipak, nastave li ovako, Pravila Igre „na ulazu“ su nečeg velikog...

>>Na ulazu srednjovjekovnog dvorca Pravila Igre ostali prevareni i u suzama!

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije