Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
objasnio što se dogodilo

Poznati influencer oglasio se nakon što mu je ugašen YouTube kanal: 'Ne može jadniji potez od toga'

Foto: screenshot/youtube/ilustracija
1/15
28.09.2022.
u 19:39

Kako bi objasnio o čemu se radi, podijelio je i fotografiju poruke koju je dobio od YouTubea. U poruci stoji da mu je kanal ugašen zbog kršenja autorskih prava na nekoliko videa, a radi se o onim videima u kojima se prikazuje njegovo gostovanje na srpskoj Pink televiziji.

Poznati influencer Bogdan Ilić, poznatiji kao Baka Prase, danas se suočio s gašenjem YouTube kanala. Naime, njegov profil na ovoj mreži obrisan je, a sada se Bogdan oglasio o cijeloj situaciji na Instagramu.

- Zbogom Baka Prase YouTube kanal. Udarene su mi tri opomene za kršenje autorskih prava. Kanal mi je ugašen. Dobio sam opomene za videe u kojima sam gostovao na Pinku prije 4 ili 5 godina. Ne može jadniji potez od toga - napisao je Ilić na Instagramu gdje ga prati više od milijun ljudi.

Foto: Screenshot Instagram
Kako bi objasnio o čemu se radi, podijelio je i fotografiju poruke koju je dobio od YouTubea. U poruci stoji da mu je kanal ugašen zbog kršenja autorskih prava na nekoliko videa, a radi se o onim videima u kojima se prikazuje njegovo gostovanje na srpskoj Pink televiziji. Objašnjeno je da je uklanjanje tih videa zatražila srpska medijska korporacija Pink Media Group koja je u vlasništvu ove televizije. Kako se radi o nekoliko videa u kojima se krše autorska prava, kanal mu je ugašen.

Foto: Screenshot Instagram

Bogdan je kasnije pratiteljima kazao i da mu mnogi predlažu da otvori novi kanala, no da se on planira boriti za svoj stari, jer je puno vremena i rada uložio u njega.

Inače,  gašenje njegova kanale nedavno je tražio Savez komunističke omladine Jugoslavije. "Savez komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ), zgrožen internet nasiljem koje propagira, pokrenut će peticiju za ukidanje YouTube kanala Bake Prase, i poziva javnost da je podrži svojim potpisom" stoji u njihovu priopćenju. 

Nedavno su Baku Prase optužili da je jedan od krivaca za smrt mlade influencerice jer su bili u svađi, a sad se do prije nekoliko dana natezao s Željkom Mitrovićem, osnivačem Pink Media Grupe. Ilić je Mitrovića optužio da mu je ukrao ideju za influencersku televiziju, a nakon toga su obojica nastavili nizati različite optužbe jedan protiv drugoga.

Podsjetimo, Baka Prase je 26-godišnji mladić koji je zahvaljujući objavama na Instagramu i YouTubeu stekao zavidno bogatstvo, pa posjeduje Porsche, Rolex i cijeli niz brendiranih tenisica.  Prostote su standardni rječnik Bake Praseta na YouTubeu, što ne bi bilo toliko čudno da mu otac nije pravoslavni svećenik, protojerej Nenad Ilić.

Baka Prase je već s 14 godina počeo profesionalno igrati poznatu videoigru League Of Legends, a isprva je na YouTubeu i počeo objavljivati gejmerske videe. Kasnije je prešao na objave dogodovština iz svakodnevnog života i snimanje pjesama.  Neki od njegovih izraza danas su se udomaćili i u našem jeziku, pa ako od svog djeteta čujete da kaže “šaim se”, to je definitivno čuo od Bake Praseta. Izraz “šaim se” popularni je youtuber i komercijalizirao, pa danas na svojoj stranici prodaje majice s tim natpisom.

VIDEO Bivši zaposlenici Meghan Markle otkrivaju da je šefica iz pakla

 

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar horuk
horuk
20:18 28.09.2022.

Ovaj je izgleda popularan u redakciji. Obični Hrvat ga ne zna niti ima ikakvoga smisla ga znati.

V0
Vlaskoulicanec3.0
20:02 28.09.2022.

Tko je taj lik i čime je zaslužio da bude uopće spomenut u VL-u???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije