Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PJESMA O ZEMLJI

Poznata hrvatska glumica glumila je u spotu Michaela Jacksona: 'Rekli su mi da podsjećam na Liz Taylor'

Foto: Screenshot
1/5
20.11.2020.
u 08:00

U scenama iz Turnja glumila je jedna od najpoznatijih domaćih glumica, četverostruka dobitnica Zlatne arene Olga Pakalović. Olgi je tada bilo 17 godina, glumila je u ZKM-u, a iako su za snimanje tražili djecu, impresionirala ih je i podsjetila na Elizabeth Taylor. producenti su joj rekli da će se Jackson obradovati jer je Liz bila njegova velika prijateljica

Prije točno četvrt stoljeća, krajem studenog 1995. godine, kralj popa Michale Jackson predstavio je spot za pjesmu "Earth Song". Bio je to jedan od najboljih ali i najskupljih Jacksonovih spotova, čija se  radnja zasniva na propadanju Zemlje i njenom ponovnom rađanju.

Nama je posebno zanimljivo da se među četiri svjetske loakcije u spotu pojavljuje i Turanj kod Karlovca, koji je dok se spot snimao bio u epicentru ratnih zbivanja.  Prva lokacija je bila Amazonija. Starosjedioci regije su se pojavili na spotu i nisu bili glumci. Turanj se pojavljuje kao druga lokacija. Treća lokacija je bila Tanzanija koja prikazuje scene ilegalnog lova. Nijedna životinja nije bila povrijeđena u toku snimanja ovog spota jer su kadrovi preuzeti iz dokumentiranih arhiva. Međutim, jedan lovac je ubio slona nedaleko od ekipe koja je snimala. Posljednja lokacija je New York gdje se nalazi Jackson. 

U scenama iz Turnja glumila je jedna od najpoznatijih domaćih glumica, četverostruka dobitnica Zlatne arene Olga Pakalović. Olgi je tada bilo 17 godina, glumila je u ZKM-u, a iako su za snimanje tražili djecu, impresionirala ih je i podsjetila na Elizabeth Taylor. producenti su joj rekli da će se Jackson obradovati jer je Liz bila njegova velika prijateljica.

- Svatko je na snimanju imao svoj stolac. Dolazili su po mene automobilom. Sjećam se specijalnih efekata. Grebali smo rukama zemlju, a u nas je puhao golemi ventilator kakav nikad poslije više nisam vidjela.  Bilo je ratno vrijeme i ljudi su imali većih briga. Michael je već tada bio legenda, ali prijatelji su mi govorili da je to samo spot. Ni meni tada snimanje nije bilo nešto posebno. Danas mi je puno važnije, kazala je Olga prije nekoliko godina za 24 sata i dodala kako joj je žao da nije upoznala velikog glazbenika.

1/9

-  Govorili su nam da ćemo ga upoznati na svjetskoj premijeri spota u Americi, no ni do toga, nažalost, nikad nije došlo. Bio je tužno biće. Nije znao što bi s djetetom u sebi. Nisu ga razumjeli, a činilo se kao da ni on sam sebe nije volio. Budio je sućut u meni - rekla je Pakalović. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije