Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODLAZAK GLAZEBEN DIVE

Poznat je datum i vrijeme posljednjeg ispraćaja glazbenice Vere Svobode

Osijek: Dolazak poznatih na dodjelu diskografske nagrade Porin
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/7
02.04.2024.
u 09:56

Vera Svoboda preminula je u ponedjeljak ujutro, u 88. godini života. Bila je jedna od najvećih glazbenih zvijezda u Jugoslaviji u sedamdesetim godinama

Posljednji ispraćaj Vere Svobode bit će u petak u 12.30 sati na Aninom groblju u Osijeku. Vječni mir pronaći će uz svoga nikad prežaljenog supruga Julija Njikoša, muzikologa i glazbenog urednika koji je preminuo 2010. godine. Upravo zbog njegova posla je i odselila u Zagreb 1972., no uvijek je ostala vjerna rodnome gradu.

- Ja se osjećam kao Osječanka koja živi u Svetoj Nedelji. U srcu sam Osječanka, što su primijetile i lokalne vlasti i publika, jer sam dobila nagradu Osječko-baranjske županije za životno djelo i Pečat Grada Osijeka. Neprestano smo se, kao obitelj, vraćali u naš grad. Julije je pokopan na osječkom Aninom groblju, da su mu nudili pet parcela u Aleji velikana u Mirogoju, ne bi ih prihvatio. Uvijek je govorio:

“Kuću možeš imati bilo gdje u svijetu, a dom je tamo odakle si”. Važno je imati posloženu situaciju u glavi i znati svoju pripadnost. Poštujem kraj u kojem živim, ne namećem svoje, ali držimo do svojih običaja. Gosti kod nas jedu kulenovu seku, fiš paprikaš, čobanac... - izjavila je Vera Svoboda u svojoj životnoj ispovijesti za Večernji list u jesen 2021. godine.

Vera Svoboda preminula je u ponedjeljak ujutro, u 88. godini života. Bila je jedna od najvećih glazbenih zvijezda u Jugoslaviji u sedamdesetim godinama. Proslavila se narodnim i starogradskim pjesmama, a tom je žanru ostala vjerna čitav život. Status umjetnika imala je još od 1975. godine.

VIDEO 7 neodgovorenih pitanja slučaja Kate Middleton - zašto je tako dugo skrivala istinu

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije