Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NATRAG NA ZEMLJI

Povratak 'Crvenog patuljka' nakon cijelog desetljeća

27.01.2009.
u 11:14

Kultna BBC-ova znanstvenofantastična komedija "Crveni patuljak", serija koja je punih osam sezona (između 1988. i 1999.) osvajala brojne gledatelje, dobit će nove nastavke. Za početak će na uskrsni vikend biti prikazana posebna dvodijelna epizoda "Povratak na zemlju", iza koje će se prikazivati nove epizode bez ikakvih kulisa i specijalnih efekata.

Radnja serije "Crveni patuljak" događa se na istoimenome golemom svemirskom brodu tri milijuna godina u budućnosti, ali radnja "Red Dwarfa" ima isto toliko veze s raznim svemirskim operama poput "Zvjezdanih staza" koliko i Alan Ford s Jamesom Bondom. Glavni junak Dave Lister (Craig Charles) posljednji je preživjeli čovjek kojem su jedino društvo hologramski rekonstruirani član posade Arnold (Chris Barrie) i Mačka (Danny John-Jules), razumno čovjekoliko biće evoluiralo od brodske mačke koja je bila skotna kad je zračenje pobilo svu posadu, osim Listera kojeg je brodsko računalo stavilo u hibernaciju i oživjelo kad je opasnost prošla.

Nakon brojnih dogodovština serija je u osmoj sezoni završila tako što "Crvenog patuljka" proždire virus, a posada (u međuvremenu ponovno oživljena) se evakuira.

U novim epizodama te serije, u kojoj su uočljivi utjecaji djela Douglasa Adamsa ("Vodič za stopere kroz galaksiju") i debitnatskog filma Johna Carpentera "Tamne zvijezde", posada "Crvenog patuljka", tj. ono što je od nje ostalo (glumit će svi glumci iz originalne postave), konačno nalazi Zemlju koju su kroz osam sezona tražili. Sigurno će i taj novi nastavak privući brojnu publiku, kao i originalna serija koja je prikazivana u 25 država i na videu i DVD-u prodana u sedam milijuna primjeraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije