Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Njezin tim je odbio

Povodom 20. obljetnice od snimanja Harryja Pottera okupila se cijela ekipa, J. K. Rowling nije sudjelovala

Foto: profimedia
1/3
03.01.2022.
u 22:00

U specijalu nije sudjelovala Rowling, a gledatelji su mogli vidjeti stare snimke u kojima spisateljica govori o filmovima i o ekipi koja je sudjelovala u stvaranju ovih ekraniziranih hitova.

Televizijski specijal "Harry Potter, 20. obljetnica: Povratak u Hogwarts" okupio je filmsku ekipu koja je snimila osam filmskih nastavaka, koji su nastali prema književnom predlošku spisateljice J. K. Rowling. Emma Watson, Daniel Radcliff i Rupert Grint postali su popularni glumci zahvaljujući ulogama Hermione, Harryja Pottera i Rona Weasleya. Na setu ovog filma su odrastali te su se prisjetili brojnih anegdota i situacija koje im i danas izmame osmijeh, ali i sa sjetom se prisjetili glumaca i članova ekipe koji više nisu tu.

U specijalu nije sudjelovala Rowling, a gledatelji su mogli vidjeti stare snimke u kojima spisateljica govori o filmovima i o ekipi koja je sudjelovala u stvaranju ovih ekraniziranih hitova. Poziv da sudjeluje u specijalu u povodu 20. obljetnice od snimanja prvog nastavka tim J. K. Rowling je odbio, a navodno je odbijen jer se spisateljica nije htjela naći u središtu pozornosti nakon što su nedavno svjetla reflektora bila uperena baš u nju zbog kontroverznih izjava.

Riječ je o nekim njezinim objavama na društvenim mrežama koje su, prema mišljenju javnosti, bile nekorektne i uvredljive za transrodne osobe. U toj situaciji Emma Watson i Daniel Radcliff dali su podršku transrodnoj zajednici, a Rowling je svojim nedolaskom u specijal htjela izbjeći neugodne situacije te nije htjela da se u središtu pozornosti opet nađu njezine kontroverzne izjave.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije