Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tuga na krematoriju

Posljednj ispraćaj Mladena Vasaryja: Šerbedžija jedva susprezao suze dok je govorio

Foto: Robert Anić/Pixsell
1/22
29.11.2022.
u 16:00

Mladena Vasarya svi su zavoljeli zbog lika malenog Pere iz kultnog dječjeg filma 'Družba Pere Kvržice'. Vasary je preminuo 21. studenog nakon duge i teške bolesti u 69. godini života u Zagrebu.

Na zagrebačkom Krematoriju danas je na posljednji počinak ispraćen glumac Mladen Vasary kojeg su svi zavoljeli zbog lika malenog Pere iz kultnog dječjeg filma 'Družba Pere Kvržice'. Vasary je preminuo 21. studenog nakon duge i teške bolesti u 69. godini života u Zagrebu, a danas su se od njega posljednji put oprostili članovi obitelji, ali i mnogobrojni prijatelji i glumački kolege. Od svog kolege dirljivim govorom oprostili su se Josip Šeremet i glumac Rade Šerbedžija koji je jedva susprezao suze dok je govorio o sjećanju na Vasaryja.

Od velikog glumca oprostili su se i Dragan Despot, Lela Margitić, Slavko Jaruga, Vilim Matula, Darko Stazić koji je na ispraćaj stigao u društvu brata Nenada Stazića, bivšeg predstavnika Hrvatskog Sabora. Na krematorij je stigao i Darko Rundek, a od Vasaryja se oprosio i Damir Urban. 

Tužna vijest o smrti Mladena Vasaryja objavljena je 21. studenog na Facebook stranici Gradskog kazališta "Zorin dom" Karlovac.
- U 69. godini života napustio nas je velikan hrvatskog glumišta Mladen Vasary. Iza sebe ostavio je neizbrisiv trag još od malih nogu kada ga pamtimo kao Peru Kvržicu te mnogobrojnim ulogama i predstavama koje smo rado gledali. Karlovačka publika sigurno će ga pamtiti po maestralnoj ulozi Bažuleka u posljednjoj režiji velikana Georgija Para "Dobri čovjek Bažulek". Mirno putuj Vaske, nedostajat će tvoj zarazni osmijeh, nevjerojatna energija i znanje. Počivao u miru - stoji u Facebook objavi.

Vasary je rođen 9. svibnja 1954. u Sloveniji, a diplomirao je na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu 1976., a potom i završio privatnu školu francuskog glumca Jacquesa Lecoqa u Parizu. Boraveći u inozemstvu, glumio u mnogim engleskim, njemačkim i francuskim kazališnim trupama ostvarivši veći broj uloga u djelima W. Shakespearea, Molièrea, M. de Cervantesa i Aristofana. Nastupao na radiju, igrao u filmovima i TV serijama te je predavao na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Glumio je također u više zagrebačkih kazališta (Teatar &TD, Dramsko kazalište »Gavella«, Malo kazalište Trešnja, Komedija), na Dubrovačkim ljetnim igrama i na Splitskom ljetu, a posljednjih godina i u Teatru Ulysses.

VIDEO Kralj Charles zabranio kuharima da spremaju jedno od omiljenih jela Kate Middleton 

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Artoo Detoo
Artoo Detoo
16:39 29.11.2022.

Lijepo molim ispravite čovjeku prezime, nije Slavko "Jaruga", nego Slavko Juraga.

LE
Lenjivac
21:00 29.11.2022.

Bivši predstavnik Sabora???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije