Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAGRADA

Porin osjetio Nininu ljubav

21.03.2004.
u 00:00

Nina Badrić dobila je pet Porina od pet nominacija, no Tony Cetinski nije uspio realizirati nijednu od svojih četiriju nominacija

RIJEKA - Nina Badrić najveća je dobitnica sinoćne dodjele Porina. Od pet nominacija kući je odnijela svih pet statua, i to onih najjačih: za album godine, najbolju vokalnu izvedbu, najbolji album pop i zabavne glazbe, najbolju produkciju njenog albuma koji je primio D"Knock, a njena pjesma "Čarobno jutro" proglašena je pjesmom godine.

- Ne mogu vjerovati da sam osvojila svih pet. Idemo po redu, za album godine sam dirnuta do suza jer je to najveće priznanje mom radu, za vokalnu izvedbu iako mi je ovo treći Porin za pjevačicu godine osjećala sam veliku tremu jer sam mislila da je neću osvojiti. Nisam očekivala nagradu za pop-rock i rock album, a najdraži mi je ovaj za hit godine jer sam prvi put u toj nominaciji, a iskreno sam strahovala da ću otići bez njega - rekla nam je ushićeno Nina Badrić.

Hladno pivo od šest nominacija osvojili su četiri Porina, među kojima su za najbolji pop-rock i rock album, najbolju vokalnu suradnju s Edom Maajkom, najbolji spot te najbolju izvedbu grupe s vokalom, a Massimo Savić najbolji je pjevač godine. No, najveći gubitnik ovogodišnjeg Porina je Tony Cetinski. Nakon velikog povratka u svom stilu s odličnim albumom "A sada...", koji je publika prepoznala, od četiriju nominacija nije osvojio niti jednog Porina.

- Drago mi je što je Nina osvojila sve i što je rasturila Rijeku. Nisam ljut. Ljudi i meni i Ivani šalju poruke, što znači da publika misli drukčije. Dugo smo ja i Nina prijatelji i stvarno mi je drago zbog nje jer kada smo počinjali ona je pjevala na mojoj turneji - kazao nam je Tony, čijoj su se tuzi priključile cure iz grupe E.N.I., koje također nisu uspjele realizirati nijednu od četiri nominacije. Uostalom, kao što i nisu uspjele šokrati publiku traljavim međusobnim ljubljenjem u stilu Madonne i Britney.

Inače, sinoć je na pozornici u sportskoj dvorani Mladosti bilo i više nego veselo. Spektakularnim otvorenjem u žestokom ritmu riječke himne "Ajmo Rijeka", LET 3, Damir Urban, En face, Father i mješoviti zbor "Jeka Primorja" dali su do znanja da se ovogodišnja dodjela odvija upravo u, kako je naziva Mrle, 100-postotnoj rockerskoj Rijeci. Uvodni broj, čiju žestinu su pojačali plesači lupajući po bačvama, jedan je od najjačih dijelova sinoćnog Porina.

Jacques Houdek, koji je proglašen najboljim novim izvođačem godine, iskoristio je preuzimanje Porina za javnu ispriku novinarima za skandal koji je izazvao na Dori optužujući medije za krađu torbice. "I"m sorry" na majici ipak je razgalilo sedmu silu.

Voditelj Robert Ferlin oduševio je svojim ironičnim humorom, a LET 3 kao i uvijek priuštio okupljenima najdojmljivije scenske nastupe - u haljinicama i gaćicama.

Lejla DERVOZ

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije