Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Provjereno!

Političare koje Let 3 spomene u svojim pjesmama čeka politički kraj

Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/4
27.04.2019.
u 08:00

Jedan obožavatelj primjetio je kako su svi političari koje je Let 3 spominjao u svojim pjesmama ubrzo otišao s vlasti ili iz politike.

Poznata je stvar da Let 3 u svojim pjesmama voli spomenuti i opomenuti političare, učinili su to već nebrojeno puta, a jedan njihov obožavatelj primijetio je i da su nedugo nakon objavljivanja tih pjesama spomenuti političari ubrzo doživjeli svoj politički kraj.


 

Da svaki političar kojeg Let 3 spomene u svojoj pjesmi doživi političku propast, dokazuje njihova pjesma “Omađijaj me” u kojoj spominju Zorana Milanovića i Jadranku Kosor. U spotu su članovi benda čak i odjeveni poput tadašnje premijerke Kosor, a na svojim opravama nose i broševe kakve je voljela premijerka. Pjesma je puštena u eter 2010., a nedugo nakon toga počelo je turbulentno razdoblje za tadašnju premijerku koja je s vlasti otišla 2011., a kasnije se i Milanović povukao iz politike.

Svoj spomen u pjesmi “Kurac Marko” dobio je Tomislav Karamarko koji je tada bio potpredsjednik Vlade i koji je također nekoliko mjeseci nakon objave ove pjesme dao ostavku na tu funkciju. Album na kojem je bila pjesma posvećena Karamarku zvao se “Angela Merkel sere”, a paralelno s izlaskom tog albuma počinju i brojni problemi za Merkel.
Tada je ova riječka skupina napravila i skulpturu istoimenog naziva, a Damir Martinović Mrle za Nacional je tada objasnio zašto su odabrali to ime za album i statuu.

 

 

– Kako mi živimo i što nam se događa, vrlo je loše. Sve vodi prema robovlasničkom društvenom uređenju. Naši političari samo su marionete koje izvršavaju njihove naredbe. Sva ta sranja i sva ta govna dolaze od Angele Merkel. Ona je to vidljivo, a to je jako loše – rekao je tada Mrle.

Nedavno su u suradnji sa Sinišom Vucom dali novo ruho svojoj staroj pjesmi “Golub Dinko” koju su ovog puta nazvali “Golub Vaso”. Očito je da je pjesma posveta Milijanu Brkiću kojem je nadimak Vaso i kojem je politička karijera u trenutku izdavanja ove pjesme također krenula silaznom putanjom.

U bendu su tada rekli da je svaka sličnost sa stvarnim osobama slučajna iako je čak i u imenu pjesme nadimak poznatog političara. Da se na internetu pojavila ova zanimljiva teorija o tome da svaki političar kojeg spomenu u svojim pjesmama ubrzo doživi politički kraj, primijetio je i Mrle te se oglasio pozivom obožavateljima.

– Javite u komentarima na koga ćemo sljedećeg baciti urok – poručio je obožavateljima.

Nije dugo trebalo da se oglasi publika s prijedlozima kojeg političara ili političarku trebaju opjevati. U svojim prijedlozima obožavatelji su najviše spominjali zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, dosta njih pokazalo je interes da Riječani opjevaju predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, a među predloženim imenima su i premijer Andrej Plenković i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Zanimljivo je da se u komentarima ove Mrline objave na Twitteru oglasio i Gordan Maras i napisao mu:
– Mene preskoči! Nadam se da susret u igraonici prije par mjeseci nije bila najava pjesme...

Tko će od političara biti opjevan u novoj pjesmi riječkih rokera, doznat ćemo uskoro kad bend donese odluku.

Ključne riječi

Komentara 4

IL
ilija26
09:14 27.04.2019.

Nego jesu li Vucica spominjali ili im je on previse drag

Avatar rubinet
rubinet
10:07 27.04.2019.

energični su.....šteta što su im tekstovi nerazumljivi...npr. "omađijaj me" ..što to uopće znači? i na kojem jeziku?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije