Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
velika završnica

Ukrajina pobjednica Eurosonga, Hrvatska na 23. mjestu

jamala eurosong
Foto: Reuters/PIXSELL
1/34
15.05.2016.
u 00:38

Na kraju impresivnog nastupa odlično raspoložena Nina Kraljić zahvalila se mnogobrojnoj publici na hrvatskom i engleskom jeziku

U 21 sat započeo je direktan prijenos finala 61. Eurosonga iz švedske Ericsson Globe Arene. Naša predstavnica Nina Kraljić s pjesmom 'Lighthouse' nastupila je 17. po redu i oduševila svojim nastupom. Ipak, to nije bilo dovoljno da se Hrvatska plasira u sam vrh natjecanja. Sa ukupno 73 boda Hrvatska je završila na 23. mjestu. 

Pobjedu je odnijela predstavnica Ukrajine Jamala sa ukupno 534 bodova. Osim Ukrajine, favoriti su bili Australija koja je završila na drugom mjestu i Rusija koja je natjecanje završila treća.

Samouvjerena Nina pokorila je pozornicu svojim nevjerojatnim glasom, ali i atraktivnom kreacijom za koju je zaslužan Juraj Zigman. Na kraju nastupa odlično raspoložena Nina Kraljić zahvalila se mnogobrojnoj publici na hrvatskom i engleskom jeziku. 

Za pobjedu se borilo 26 zemalja

U finalu se predstavilo ukupno 20 zemalja koje su se u završnicu natjecanja plasirale kroz dvije polufinalne večeri te šest zemalja koje su se direktno plasirale u finale, a to su Francuska, Italija, Njemačka, Španjolska i Ujedinjeno Kraljevstvo i Švedska kao zemlja domaćin.

Od zemalja u regiji u finale se plasirala jedino Srbija. Njihova predstavnica Sanja Vučić ZAA na pozornicu je izašla prije Nine, točnije 15. po redu. 

O pobjedniku ovogodišnjeg Eurosonga odlučivali su glasovi 42 nacionalna žirija i glasovi publikeGlasovanje je započela Austrija koja je Hrvatskoj dala 6 bodova, bod više dobili smo od Islanda. Nadalje osam bodova dobili smo od Češke, dva od Gruzije, četiri od BiH, jedan od Moldavije, jedan od Cipra, tri od Izraela, jedan od Australije, jedan od Velike Britanije, šest od Makedonije. Telefonskim glasovanjem dobili smo ukupno 33 boda.

Finale je otvorila Belgija, nakon koje su nastupale Češka, Nizozemska, Azerbajdžan, Mađarska, Italija, Izrael, Bugarska, Švedska, Njemačka, Francuska, Poljska, Australija, Cipar, Srbija, Litva, Hrvatska, Rusija, Španjolska, Latvija, Ukrajina, Malta, Gruzija, Austrija, Ujedinjeno Kraljevstvo i na kraju Armenija.

Timberlake poseban gost

Tijekom revijalnog dijela programa nastupio je prošlogodišnji pobjednik Måns Zelmerlöw koji je izveo pjesmu 'Heroes' s kojom je pobijedio na Eurosongu. Osim Zelmerlöwa prvi put u povijesti natjecanja nastupio je i svjetski poznati pjevač Justin Timberlake koji je premijerno izveo svoju pjesmu 'Can't Stop The Feeling'.

>>Nina Kraljić: 'Večeras je ta noć. Bit ću zahvalna za svaki glas vaših i svojih prijatelja iz inozemstva'

Komentara 221

DR
draxy
22:36 14.05.2016.

Po kojem kriteriju je Srbija zemlja iz naše regije a Madžarska nije ?

T1
t111
22:23 14.05.2016.

Se meni cini ili je nini trema pojela glas?

DU
Deleted user
21:59 14.05.2016.

Koji smo mi jadnici još jučer smo bili sretni što je nakon "sto" godina naša pjesma ušla u finale, a danas već sanjamo pobjedu. Doduše ni sam Eurosong više nema smisla od kad se natječe pola Azije, a sad vidim i Australija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije