Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Petar Bruno Basić

Pobjednik Supertalenta punici poklonio ukradeni bazen i ležaljke, a u kući roditelja krio zlatninu

Foto: PU ZAGREBACKA
1/9
15.09.2023.
u 18:45

Kod roditelja Petra Brune Basića pronađeno je 1000 eura gotovine, zlatnina za koju tek policija treba utvrditi porijeklo te jedan sprej suzavac, dok je kod djevojke i njezine majke pronađena roba iz Bauhausa.

Vijest da je pobjednik Supertalenta 2016. godine Petar Bruno Basić uhićen zbog razbojništva jučer je obišla Hrvatsku. Naime, zagrebačka policija ga tereti za dva razbojništva, jednu krađu i tri krivotvorenja isprava. Policija mu je ušla u trag nakon snimke koja se pojavila u medijima nakon njegove razbojničke akcije.

Policija je kroz istraživanje otkrila da je 18. srpnja i 1. kolovoza ove godine odradio dva razbojništva u dvije zlatarnice u Zagrebu, točnije u Ulici Vice Vukova u sklopu trgovačkog centra i onoj u Ninskoj ulici u Sesvetama.

Pobjednika Supertalenta s ovim događajima zagrebački plavci povezali su jer ih je odradio prema istom scenariju i u sličnom outfitu, s francuskom kapicom na glavi i dioptrijskim naočalama na licu. Petar Bruno ušao je u zlatarne i zainteresirano tražio od zaposlenika da mu pokažu zlatni nakit, neko vrijeme ga je razgledavao, a potom čekao pogodan trenutak kada više nije bilo drugih mušterija u prostoru zlatarne. Zlatare je potom pošpricao suzavcem te s pulta uzeo nakit.

- Prilikom počinjenja navedenih kaznenih djela, osumnjičeni bi se do navedenih objekata dovezao automobilom na koji je stavio nepripadajuće registracijske pločice koje je ranije otuđio s drugih vozila. Maskirao bi se tako da bi na glavu stavio francusku kapu i na oči dioptrijske naočale. Novac koji je zaradio od prodaje otuđenog zlata, trošio bi na kockanje, putovanja i luksuzni način života - istaknuli su jučer iz PU zagrebačke.

Tijekom svojih razbojništava, Basić je otuđio predmete ukupne vrijednosti od preko 140.000 eura te se trenutno zbog svega nalazi u istražnom zatvoru. Odluka je to sutkinje istrage Županijskog suda u Velikoj Gorici koja smatra da bi posrnuli plesač mogao utjecati na svjedoke i ponoviti kazneno djelo. 

VEZANI ČLANCI

No, Jutarnji list sad donosi neke nove detalje. Naime, kako piše ovaj medij Basića plavci sumnjiče i za krađu Bauhausa vrijednu 2254 eura koji je počinio kako bi usrećio majku svoje djevojke tijekom vrućih dana. S krađom u ovom trgovačkom centru, policija ga je povezala pomoću snimaka na kojima se vidi da se dovezao bijelim Citroen jumperom. Uz pomoć transportnih kolica otuđio je veći vrtni bazen, dvije ležaljke, roštilj, dvije stolice, suncobran te prijenosnu klimu. Basić se nakon što je spremio stvari u automobil nije uputio na blagajnu kako bi platio robu.

Njegov plijen, policija je pobrojala te se radi o 21 zlatnom lancu i 38 zlatnih narukvica iz zlatarnice u Arena Centru u Zagrebu, kao i o 475 grama zlata ukradenih u Sesvetama. S obje lokacije istražitelji su ga povezali pomoću baznih stanica jer se od mobitela nije odvajao, a zanimljivo je da je do zlatarnica odlazio u Renault Cliju u vlasništvu majke svoje djevojke.

Na današnjem ispitivanju u tužilaštvu se branio šutnjom, a policija je pretresla i stan njegovih roditelja te djevojke gdje je našla nove vrijednosti. Kod njegovih roditelja pronađeno je 1000 eura gotovine, zlatnina za koju tek treba utvrditi porijeklo te jedan sprej suzavac, dok je kod djevojke i njezine majke pronađena roba iz Bauhausa.

12.06.2016., Zagreb - U Kineskom paviljonu Zagrebackog velesajma odrzana finalna emisija Supertalenta. Petar Bruno Basic pobjednik je cetvrte sezone Supertalenta. "nPhoto: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Podsjetimo, Basić je pobijedio u Supertalentu 2016. godine gdje je žiri i publiku osvojio svojim nevjerojatnim vještinama. Točke u kojima je pokazao svoje isklesano tijelo i ples na šipci osvojile su mnoge te je tada uz titulu odnio i nagradu od 200.000 kuna.

Dodajmo i da je Petar Bruno u jesen 2017. godine hvalio se i da je postao ročnik Hrvatske vojske, no iz Ministarstva obrane ističu kako nikada nije bio djelatna vojna osoba.

- Osoba koju navodite nije pripadnik Hrvatske vojske niti je ikada bila djelatna vojna osoba. Naime, navedena osoba je samo odslužila dragovoljni vojni rok 2017. godine koji je jedan od preduvjeta za prijam u djelatnu vojnu službu Hrvatske vojske - rekli su iz MORH-a za 24 sata. 

Dodajmo i da do ovog uhićenja, Petrova kaznena evidencija je bila čista, a od prije je tri puta prekršajno kažnjavan - dva puta zbog prometa, a nedavno i za nasilje u obitelji zbog čega mu je izrečena i mjera zabrana prilaska djevojci.

VIDEO: Lana Jurčević se ponovno javila iz bolnice, ovaj put uz lijepe vijesti: 'Nakon naše male borbe'

Komentara 2

Avatar suludih10
suludih10
20:25 15.09.2023.

"Naime, kako piše ovaj medij Basića plavci sumnjiče i za krađu Bauhausa vrijednu 2254 eura" tako to stoji u tekstu ölanka. Mislio sam da Bauhaus ipak vrijedi nešto više.

CH
chemica
22:46 15.09.2023.

Uvalio ga punici do balčaka. Rolex bi još nekako i sakrila pred murijom, ali brate bazen...Ni manje ni više.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije