Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Petar Bruno Basić

Policija uhitila pobjednika Supertalenta zbog pljački: Ukrao predmete vrijedne 140 tisuća eura

Foto: PU ZAGREBACKA
1/16
14.09.2023.
u 17:00

Policija je kroz istraživanje otkrila da je 18. srpnja i 1. kolovoza ove godine, pobjednik Supertalenta Petar Bruno Basić odradio dva razbojništva u dvije zlatarnice u Zagrebu, točnije u Ulici Vice Vukova u sklopu trgovačkog centra i onoj u Ninskoj ulici u Sesvetama.

Pobjednik Supertalenta 2016. godine Petar Bruno Basić zagrebačka policija tereti za dva razbojništva, jednu krađu i tri krivotvorenja isprava, piše 24 sata. Policija mu je ušla u trag nakon snimke koja se pojavila u medijima nakon njegove razbojničke akcije.

Policija je kroz istraživanje otkrila da je 18. srpnja i 1. kolovoza ove godine odradio dva razbojništva u dvije zlatarnice u Zagrebu, točnije u Ulici Vice Vukova u sklopu trgovačkog centra i onoj u Ninskoj ulici u Sesvetama.

Pobjednika Supertalenta s ovim događajima zagrebački plavci povezali su jer ih je odradio prema istom scenariju i u sličnom outfitu, s francuskom kapicom na glavi i dioptrijskim naočalama na licu. Petar Bruno ušao je u zlatarne i zainteresirano tražio od zaposlenika da mu pokažu zlatni nakit, neko vrijeme ga je razgledavao, a potom čekao pogodan trenutak kada više nije bilo drugih mušterija u prostoru zlatarne. Zlatare je potom pošpricao suzavcem te s pulta uzeo nakit.

VEZANI ČLANCI

- Prilikom počinjenja navedenih kaznenih djela, osumnjičeni bi se do navedenih objekata dovezao automobilom na koji je stavio nepripadajuće registracijske pločice koje je ranije otuđio s drugih vozila. Maskirao bi se na način da bi na glavu stavio francusku kapu i na oči dioptrijske naočale. Novac koji je zaradio od prodaje otuđenog zlata, trošio bi na kockanje, putovanja i luksuzni način života - ističu iz PU zagrebačke.

Policija sumnja i da je počinio krađu u trgovačkom centru na adresi Buzinski Krči u Zagrebu gdje je početkom srpnja iz skladišta ukrao više različitih artikala.

Tijekom svojih razbojništava, Basić je otuđio predmete ukupne vrijednosti od preko 140.000 eura te se zbog toga trenutno nalazi kod pritvorskog nadzornika. U četvrtak ga očekuje ispitivanje u prostorija tužiteljstva koje će potom odlučiti hoće li za njega zatražiti od suca istrage Županijskog suda određivanje jednomjesečnog istražnog zatvora.

12.06.2016., Zagreb - U Kineskom paviljonu Zagrebackog velesajma odrzana finalna emisija Supertalenta. Petar Bruno Basic pobjednik je cetvrte sezone Supertalenta. "nPhoto: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Podsjetimo, Basić je pobijedio u Supertalentu 2016. godine gdje je žiri i publiku osvojio svojim nevjerojatnim vještinama. Točke u kojima je pokazao svoje isklesano tijelo i ples na šipci osvojile su mnoge te je tada uz titulu odnio i nagradu od 200.000 kuna.

Dodajmo i da je Petar Bruno u jesen 2017. godine hvalio se i da je postao ročnik Hrvatske vojske, no iz Ministarstva obrane ističu kako nikada nije bio djelatna vojna osoba.

- Osoba koju navodite nije pripadnik Hrvatske vojske niti je ikada bila djelatna vojna osoba. Naime, navedena osoba je samo odslužila dragovoljni vojni rok 2017. godine koji je jedan od preduvjeta za prijam u djelatnu vojnu službu Hrvatske vojske - rekli su iz MORH-a za 24 sata.

Komentara 10

DU
Deleted user
20:29 14.09.2023.

Zašto ne znamo imena i prezimena uhapšenih mahaća navodno ustaškom zastavom na utakmici hrvatske reprezentacije Hrvatske? Kažu radi zakona o zaštiti osobnih podataka???

DU
Deleted user
17:52 14.09.2023.

Pravi supertalent nema sta! Nek se sad prijavi u masterchef i tamo dijele nagrade mozda pobijedi, nikad se ne zna. Sad cemo svi mi lopova, lijencinu i neradnika hranit i uzdrzavat u zatvoru. Pa nije lose, jos malo kruha bez motike i izlezavanja po cijele dane. Sve u svemu nece se nista bitno promijenit u njegovom zivotnom stilu.

SU
SULUD
19:33 14.09.2023.

Čisti dokaz šta je televizija. Najveće sredstvo obmane ikada. Odmah do pušu portali

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije