Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠOKIRALA FANOVE

Pjevačica otkrila: 'Slava je poput seksa, no ništa nije bilo bolje od heroina'

Debbie Harry
Foto: Profimedia
1/5
30.09.2019.
u 14:05

– Sjećam se da sam prvi put pomislila: "Oh, ovo je tako opuštajuće, ne moram misliti ni o čemu." Svaki put kad bih htjela izbrisati neke dijelove života ili se boriti s depresijom, uzela bih heroin. Ništa nije bilo bolje od toga – kazala je Harry i dodala kako je možda sada čudno što tako priča o drogiranju, no nekada je sve bilo puno nevinije.

Jedna od najpoznatijih pop-rock pjevačica svih vremena, Debbie Harry iz grupe Blondie nedavno je izdala memoare u knjizi naslova "Face It". Debbie je u njoj otkrila mnoge zanimljive detalje iz svoje karijere.

Grupa Blondie osnovana je 1974. godine, kada su Debbie i njen tadašnji ljubavnik, gitarist Chris Stein, napustili grupu The Stilettos.

Ime Blondie dali su joj inspirirani kamiondžijama koji su u prolazu vikali Debbie: "Hej, blondie (plavušo)!" 

– Slava je poput seksa. Osjećate elektricitet koji prolazi kroz vaše tijelo, no isto tako možete osjećati i antiklimaks. Za mene je najbolje razdoblje grupe Blondie bilo kada smo se tek počinjali probijati u New Yorku. Nitko nije govorio o komercijalnom uspjehu. Ono što smo radili bilo je mnogo bolje od toga – napisala je Debbie. 

Harry je napisala kako je tih prvih dana Chris primao socijalnu pomoć, a ona je radila kao konobarica u bikiniju. Povremeno su čak preprodavali marihuanu. Sedam mjeseci kasnije svirali su u legendarnom klubu CBGB, a plaćali su ih pivom. Debbie je tada prvi put probala heroin. 

– Sjećam se da sam prvi put pomislila: "Oh, ovo je tako opuštajuće, ne moram misliti ni o čemu". Svaki put kad bih htjela izbrisati neke dijelove života ili sam se borila s depresijom, uzela bih heroin. Ništa nije bilo bolje od toga – kazala je Harry i dodala kako je možda sada čudno što tako govori o drogiranju, no nekada je sve bilo mnogo nevinije. 

Debbie je opisala i kako su Blondie prvi put na veliku turneju išli s Iggyjem Popom i Davidom Bowiejem. 

Iggy i David nakon jednog koncerta tražili su kokain i vratili su se nakon nekog vremena s jednim gramom. Pošmrkali su ga u jednom potezu. Kokain nisam voljela jer me činio nervoznom. Kada je pošmrkao, David je samo izvadio penis, kao da sam ja službeni procjenitelj spolovila.

Bila sam jedina žena s njima, pa mu se valjda to činilo logičnim. David je imao golemi penis, a imao je običaj vaditi ispred žena i muškaraca. Meni je to bilo jako smiješno – napisala je Debbie. 

Ključne riječi

Komentara 5

DU
Deleted user
16:18 30.09.2019.

Koja je poanta ovog teksta? Da je heroin bolji od kokaina? Što činite ovom jadnom narodu.

DU
Deleted user
08:24 02.10.2019.

Sr... od članka.

ST
Stručnjak
01:32 01.10.2019.

Ja sam mislio da je Blondie samo njoj nadimak, a ne da je to grupa haha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije