Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
želi pomoći drugima

Petra iz 'Braka na prvu' vodi bitku s kilogramima, a sada je otkrila pravi razlog zašto se počela debljati

Foto: RTL
1/14
12.05.2023.
u 19:02

Meštrić je pazila na prehranu. Zbog toga je skinula čak 10 kilograma, a zacrtala si je da će skinuti još šest.  Sada se javila na društvenim mrežama s novim serijalom vezanim za emocionalno prejedanje, što tvrdi da je i sama radila i da je upravo zbog toga natukla kilograme.

Popularnost doktorice Petre Meštrić ne pada ni nekoliko mjeseci nakon finala showa 'Brak na prvu', jer ova simpatična bivša kandidatkinja možda nije pronašla ljubav u showu, ali je definitivno osvojila srca gledatelja. Zbog toga mnoge zanima što točno radi nakon što je prestala voditi život ispred kamera. Petra ima brojne društvene mreže na kojima komunicira s pratiteljima, a fotka koju je objavila na jednoj od njih privukla je mnogo pažnje. Naime, zgodna liječnica pozirala je na setu RTL-ova showa 'Masked singer', a mnogi su primijetili da se dosta promijenila.

Meštrić je pazila na prehranu. Zbog toga je skinula čak 10 kilograma, a zacrtala si je da će skinuti još šest.  Sada se javila na društvenim mrežama s novim serijalom vezanim za emocionalno prejedanje, što tvrdi da je i sama radila i da je upravo zbog toga natukla kilograme.

"Svjesna sam da imam nekoliko kilograma koji su tu, a ne bi trebali biti", kazala je na samom početku.Dodala je i da je iz jedne je krajnosti, kaže, došla u drugu. "Bila sam sretna kada sam se u srednjoj školi počela debljati jer sam prije bila mršavica i bila sam nesretna s kilažom. No, pretjerivala sam s brzom hranom. Unosila sam ogromnu količinu hrane bez potrebe za istom. To je bilo potaknuto emocijom, neovisno o tome je li ona pozitivna i negativna. Tu emocionalnu traumu, prazninu, stres kompenziramo s hranom. Dolazimo u začarani krug", priznala je. 
Na svom Instagram profilu objavila je za sada dva videa na tu temu, a planira ih snimiti još. iako joj je, tvrdi, bilo teško jer je jako osobna tema. 

 

"Dugo sam razmišljala da snimim videe o Emocionalnom prejedanju ali nikad nisam to zapravo i napravila.Taman kad sam krenula gubiti kilograme i ušla u rutinu dogodila mi se nezgoda s nogom i već nekoliko mjeseci nisam u mogućnosti da vježbam. S obzirom na to još mi je teže održavati težinu a posebno mršavjeti" napisala  je. 
Pojasnila je sve i dodala važne natuknice u opisu drugog videa. 

"Nakon toga pokušala je objasniti i razliku između emocionalne i prave, fiziološke gladi. Razlika između EMOCIONALNE i PRAVE GLAD FIZIOLOŠKA GLAD -javlja se postepeno, te se povećava.
 EMOCIONALNA GLAD -javlja se u trenutku. To je najčešće potreba za nekom specifičnom namirnicom.
-potreba za nezdravim namirnicama, tzv. Junk food i slatkim
-mora se odmah zadovoljiti
-javlja se u stresnim situacijama
-najčešće je praćena negativnim emocijama

ZAČARANI KRUG
Izvor stresa ➡️ želja za hranom ➡️ prejedanje ➡️ krivica i bespomoćnost ➡️ stres…🔁

Da bi spriječili pojavljivanje Emocionalnog prejedanja trebali bi detektirati *TRIGERE* (situacije, razloge, ma sve) što vas dovodi do posezanja za (ogromnom količinom) hrane dok uopće niste gladni" stoji u objavi. 

 

Podsjetimo, Petra je mnoge oduševila u showu, a ova liječnica  progovorila je nedavno o tome što joj se dogodilo nakon showa. Ona je, kako tvrdi,  ozlijedila je koljeno i morala je nositi longetu.  Bila je nespretna, pala je u kupaonici, ozlijedila je koljeno te je zbog toga morala nositi longetu. 

VIDEO Let 3 proslavio prolazak Slovenije u finale Eurovizije

Komentara 2

CI
Cikofeljo
23:26 13.05.2023.

To nije ista osoba iz serijala jer > je tamo DEBELO GLUMILA I MANIPULIRALA<, sa normalnim, prirodnim i simpatičnim partnerom ! Ne volim je ni čuti, a ni vidjeti , jer ni liječnica neće biti normalna i poštena....!?

DU
Deleted user
20:12 12.05.2023.

Da kažem što mislim imala bi 150 kila. Traži psihijatra.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije