Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Legendarna voditeljica

Peti humanitarni koncert u spomen na Helgu Vlahović - Brnobić

Helga Vlahović
Foto: Robert Anić/Pixsell, Žarko Bašić/Pixsell
1/3
01.03.2017.
u 11:58

Lions klub Kontesa Nera organizira humanitarni koncert In memoriam Helgi Vlahović - Brnobić, a sredstva od prodaje ulaznica idu za stipendiranje mladih umjetnika

Lions klub Kontesa Nera već petu godinu organizira humanitarni In memoriam Helgi Vlahović - Brnobić, čija su sredstva od prodaje ulaznica namijenjena stipendiranju mladih umjetnika. Poznato je kako je Helga neizmjerno voljela glazbu i cijenila mlade talente pa će tako i ovogodišnji koncert "Ususret životu", koji će se održati u srijedu, 15. ožujka u Maloj dvorani Vatroslav Lisinski s početkom u 19.30 sati, biti hvalevrijedna prilika ne samo da se oda počast ovoj iznimnoj ženi već i da se pomogne talentiranim mladim glazbenim nadama.

U spomen na Helgu Vlahović - Brnobić nastupit će Zorica Kondža, Gabi Novak, Tony Cetinski, Damir Kedžo, sestre Palić, Vortex kvartet i glazbeni sastav Money2.
Ulaznice za In memoriam Helgi Vlahović Brnobić "Ususret životu", mogu se kupiti na blagajni dvorane Lisinski ili u tajništvu Lions kluba Kontesa Nera po cijeni od 100 kuna.

Organizator ovogodišnje humanitarne akcije je obitelj Vlahović - Brnobić i ženski Lions klub Kontesa Nera, koji ujedno obilježava pet godina djelovanja, a voditelj koncerta u spomen na Helgu bit će njezin dugogodišnji kolega i prijatelj Oliver Mlakar.

Helga Vlahović Brnobić jedna je od naših najpoznatijih spikerica, a na Televiziji Zagreb počela je raditi 1964. godine još kao studentica. Mnogi je pamte kao omiljenu komentatoricu Novogodišnjeg koncerta Bečke filharmonije, a često je isticala kako joj je veliko zadovoljstvo komentirati koncert iz Beča ne samo zbog obiteljske povezanosti s tim gradom, već i zbog velike ljubavi prema glazbi, koju je naslijedila od oca violinista.

U više od pet desetljeća dugoj karijeri radila je i u Zabavnom programu, uređivala je emisije o zdravlju, a imala je čast uz Olivera Mlakara voditi Eurosong, koji se 1990. godine prvi i jedini put održao u Zagrebu.

Humanitarni koncert, čiji su donatori Grad Zagreb, Koncertna dvorana Lisinski, ZAMP, Croatia Airlines, Matis Absolut Lounge i Vina Poletti, prilika je da se mnogobrojna publika, prijatelji i kolege još jednom prisjete ove velike dame hrvatskog novinarstva.

>>Legendarni TV voditelj dolazi u MastrChef, borba za opstanak postaje sve napetija

>>Oliver Mlakar ponovno u 'Kolu sreće'!​

Komentara 1

IB
ibiza
23:05 01.03.2017.

draga i prava voditeljica....pocivala u miru

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije