Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KONCERT U ZADRU

Pet Shop Boys su nam pružili pravi audio-vizualni spektakl

Foto: Dino Stanin/Pixsell
1/15
13.08.2017.
u 10:30

Baš kao što su početkom 80-ih bili avangarda, kada su među prvima na europske top-liste donijeli rap u nastupnom singlu "West End Girls", Neil i Chris su i sinoć u Zadru pokazali glazbenu mudrost, jer su njihovi klasici iz 80-ih dobili novo elektronsko ruho, prijemčivo 21. stoljeću

Fenomenalni Pet Shop Boys sinoć u Zadru napravili pravi audio-vizualni spektakl i još jednom, u svom trećem gostovanju u Hrvatskoj, pokazali zašto su jedan od najvećih pop bendova svih vremena.

Neil Tennant i Chris Lowe, uz pratnju troje pratećih članova grupe, napravili su presjek karijere koja traje već 33 godine, uz promoviranje albuma "Super", koji je izašao prošle godine. Baš kao što su početkom 80-ih bili avangarda, kada su među prvima na europske top-liste donijeli rap u nastupnom singlu "West End Girls", Neil i Chris su i sinoć u Zadru pokazali glazbenu mudrost, jer su njihovi klasici iz 80-ih dobili novo elektronsko ruho, prijemčivo 21. stoljeću.

Osim toga, Neil Tennant sa svoje 63 godine i dalje zvuči besprijekorno čisto, baš kao prije 30 godina. Njegov prepoznatljivi vokala odzvanjao je zadarskim Jazinama u dobro poznatim hitovima kao što su "Opportunities", "Love Comes Quickly", "West End Girls", "It's A Sin" i "Go West". U publici su bili ljudi većinom stariji od 40 godina, koji su odrastali uz hitove popularnog britanskog dua. Iako su oni u prvim redovima pokazali da su najveći fanovi tijekom cijelog koncerta, tek na bisu, kada smo čuli njihov ponajveći hit "Domino Dancing", publika je i zapjevala.

Posebno valja istaknuti i vizualni dio - digitalnu pozadinu i laserske efekte koji su posebno pratili svaku pjesmu. 

- Hvala vam Zadar, divni ste - rekao je na kraju koncerta Neil Tennant. A mi mu se možemo zahavliti na pravom koncertu za glazbene sladokusce. 

Komentara 1

FA
fake
15:50 13.08.2017.

Legende.Da ne zaboravimo još i na "Heart" sniman u slovenskim Mokricama,pa "Suburbiu", "Always ona my mind" (obrada od Elvisa Presleya), itd....hitova kao u priči. Pravi electro pop.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije