Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Večernjakova Domovnica 2016.

Paula Jusić zabavljat će goste u Bad Homburgu

Paula Jusić
03.03.2016.
u 15:30

Sigurna sam da će tu noć sva srca kucati s ponosom, domovina i iseljeništvo blistat će

Pjevačica Paula Jusić, bit će jedna od izvođača na desetoj jubilarnoj Večernjakovoj Domovnici koja će se održati u subotu, 5. ožujka u Bad Homburgu. Paula je goste Domovnice već oduševila svojim nastupom i osebujnim glasom kada je nastupila 2011., i kaže, izuzetna joj je čast što će i ove godine ponovo doći na ovaj iseljenički spektakl.

Vi ste već dugo na glazbenoj sceni, iza sebe imate niz uspjeha. Pišete i tekstove pjesama, kako dječjih, tako i zabavnih, pop i šansona. Pišete za sebe, ali i za druge.

Već se dugo bavim pisanjem tekstova od kojih su mnogi uglazbljeni, ali moram naglasiti, ono što me posebno čini sretnom i ponosnom, to je tekst za pjesmu “Kad tuga ponovo pokuca na vrata” koju je otpjevao moj dragi prijatelj i kolega Kemal Monteno na svom nažalost posljednjem albumu “Šta je život”, i tekst za pjesmu “U srcu mome” koja se nalazi na novom albumu Tereze Kesovije koji izlazi u prodaju ovih dana. A potpisujem i većinu tekstova na svojim albumima.

Nedavno ste objavili novi CD album “Dvije izgubljene duše” Jeste li zadovoljni uspjehom albuma?

Prezadovoljna sam. Ovo je tek moj treći album. Smatram da živimo u vrijeme hiperprodukcije u svakom smislu, ali jednostavno se ne dam uvući u taj žrvanj. Smatram da se pjesma jednostavno mora dogoditi. Isto kao što život čine trenutci koji se slažu i čine nas takvima kakvi jesmo, tako i pjesma mora naći svoj put i trenutak kad će se dogoditi.

Pjevate uglavnom tužne balade, mada imate vrlo skladan život i brak s Vašim dugogodišnjim suradnikom na sceni, sinom poznatog kompozitora maestra Đele Jusića, koji se isto zove Đelo.

Đelo Junior i ja smo se upoznali na jednom festivalu, počeli poslovnu suradnju, koja je vremenom prerasla u vezu, a kasnije u brak. Mada u privatnom životu nemam razloga za tugu, u pjesmama volim tu tugu i nekako se u njoj najbolje snalazim. To su najjače emocije i jednostavno volim plakati u pjesmama. A kad osjetim da sam emocijom doprla do srca publike, to mi je najveća nagrada.

Mnogi Vas hvale, imate vrlo profinjen i prepoznatljiv stil?

To mogu zahvaliti svojoj dragoj prijateljici i modnoj kreatorici Olgici Đikić koja brine da moj izgled bude besprijekoran. Divno je imati osobu koja prepoznaje Vaš izričaj i kreacijama naglašava na Vama ono najljepše.  

Poznati ste i po tome što volite surađivati s kolegama, imate dosta dueta..

To me posebno veseli, zapjevati u duetu. Ali da bi se suradnja dogodila, jednostavno se mora “kliknuti”. Tako da su moji dueti uglavnom ne samo s kolegama nego i prijateljima, kako ja volim reći, mojim srodnim dušama.  

Bili ste i glavni inicijatori koncerta povodom prve godišnjice smrti Kemala Montena “Prijatelji i Kemo - Hiljade pahulja bijelih” 

Ja sam Kemi beskrajno zahvalna što je nesebično sa mnom dijelio i poklanjao mi svoju scenu i svoju publiku. Veselio se svakom mom uspjehu, a kad bi na njegovom koncertu doživjela ovacije publike, bio je najsretniji na svijetu. To se ne zaboravlja. I uz sve to, Đelo i ja smo posljednjih nekoliko godina bili s Kemom nerazdvojni. Đelo je Kemov dugogodišnji producent i aranžer, ali i autor nekih njegovih pjesama poput “Pusti me da plačem”, “Nemoj da te prevari ovaj pramen sijedi”, “Jedini moji”, “Ne budite me noćas”... kao i spomenuta dva dueta, a uspomena s putovanja i koncerata ima toliko da bi se mogla napisati knjiga. Jednostavno smo sebi dali obavezu da na dostojanstven način obilježimo prvu godinu Kemine smrti.

Vi ste i uspješna TV producentica. Imate iza sebe uspješan  projekt na godina na HRT-u, dokumentarni serijal od 120 epizoda pod nazivom “Bajkovita Hrvatska”.

To je posebna priča. Moj suprug Đelo i ja već dugi niz godina imamo svoju firmu Adria ton, koja se bavi audio i video produkcijom, i iza sebe ima popriličan broj turističkih i dokumentarnih filmova, i veliki broj nagrada. Obzirom na dugogodišnje iskustvo, krenuli smo u tu priču i “Bajkovita Hrvatska” je u potpunosti naš projekt. To su kratke forme od šest minuta, i svaka epizoda je poput video razglednice i opisuje određenu destinaciju, kulturnu, sakralnu i prirodnu baštinu Hrvatske i na taj način smo htjeli prikazati ljepote svoje zemlje, a često nismo ni svjesni koliko je lijepa i bogata naša domovina. 120 epizoda je tek prva sezona, jer toliko ima skrivenih “dragulja” o kojima se malo zna, da je to zaista neiscrpna tema. Serijal smo prilagodili i osobama s oštećenjima sluha i vida. U projekatu Band Aida “Vjeruj u sutra”, gdje smo okupili najveća glazbena imena regije snimili smo pjesmu za pomoć stradalima nakon onih strašnih poplava prošle godine.

Kakvo nam iznenađenje pripremate na Domovnici?

– Osim pjesama koje ću sama otpjevati u “službenom” svakako će biti i iznenađenja, ali to nećemo otkrivati. Ja volim iznenađenja i volim uveseljavati ljude.

>>Fran i Paula Jusić prošli dalje u CMC Top 30!

>>Brojne domaće i regionalne glazbene zvijezde stižu u Zagreb na koncert u čast Kemala Montena

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije