Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sretni do kraja života

Parovi koji su nam svaki put vratili vjeru u pravu ljubav

Foto: Screenshot
1/5
25.11.2019.
u 08:00

Hrvatska kinematografija oduvijek je praćena ljubavnim zgodama i nezgodama, pa je tako scenarist Miljenko Smoje u „Našem malom mistu" ispričao ljubavnu priču dotura Luigija i njegove nevjenčane supruge Bepine.

- I živjeli su sretno do kraja života... - barem na malim ekranima. I doista, mnogi su ljubavni parovi iz poznatih hrvatskih serija i filmova imali toliko razrađenu kemiju pred kamerama da smo dio toga zaželjeli prenijeti u stvarnost.

Možda zbog toga što nas podsjećaju na staromodni način zaljubljivanja, a možda jer su za ondašnja vremena prikazali ljubav na stvaran način. Tako recimo, nitko neće zaboraviti kako su se bezvremenski Dudek, pokojni Martin Sagner, i Regica (Smiljka Bencet-Jagarić), gledali, prvo u „Mejašima", a onda i u „Gruntovčanima" - serija koja se reprizira i dandanas te ima kultni status među hrvatskim gledateljima, kao i njihova ljubav. 

Kaš me odvest prid oltar 
Neizostavni su na ovoj listi raspjevana romantičarka Ana Šafranek (Mirjana Bohanec) koja vene u braku s mužem Franjom dok joj se udvara brkati gospon Fulir (Relja Bašić) iz jednog od najvećih domaćih filmova „Tko pjeva, zlo ne misli". 
Hrvatska kinematografija oduvijek je praćena ljubavnim zgodama i nezgodama, pa je tako scenarist Miljenko Smoje u „Našem malom mistu" ispričao ljubavnu priču dotura Luigija i njegove nevjenčane supruge Bepine. - Luigi, a kaš me odvest prid oltar? - molila je Bepina u gotovo svakoj epizodi.

Na kraju, koji je ostavio gledatelje u šoku, Luigi ispunjava posljednju životnu želju svojoj Bepini koja umire u zadnjoj epizodi serije. Premda je sve to fikcija, gledatelji su nakon toga slali ljuta pisma i molbe autorima te je Smoje u Splitu doživio više ispada bijesnih obožavatelja jer je „ubio Bepinu". U režiji Stipe Delića, zaljubili su se tako Roko i Cicibela, odnosno Boris Dvornik i Semka Sokolović-Bertok. Film se temelji na stvarnim osobama i događajima, a priča o ribaru Roku i djevojci Dujki koji žive u siromaštvu u napuštenim gajetama i leutima. Roka i Cicibelu jednog hladnog jutra pronašli su zagrljene na žalima Matejuške, gdje su zajedno zauvijek zaspali. 
Ipak, jedan od najslađih parova kojeg se sjećamo iz „Smogovaca" su Dunja i Mazalo Vragec, a Višnja Babić koja je nakon Anamarije Petričević igrala mladu djevojku svojedobno je za medije ispričala kako je izgledalo snimanje vjenčanja poznatog para na setu "Smogovaca". 

Mladenka na blagajni 

- Na vjenčanju Dunje i Mazala imala sam preuske cipele i tisuće ukosnica u kosi, a bilo je jako vruće. Budući da sam bila gladna, otišla sam u obližnji dućan po jogurt. Možete li zamisliti uređenu mladenku s košaricom na blagajni? I još me netko pitao gdje mi je mladoženja, a ja sam, ne razmišljajući, rekla da je otišao nazvati ženu - kazala je kroz smijeh Višnja Babić. Na kraju je sudbonosno „da" u stvarnom životu izgovorila autoru serije Hrvoju Hitrecu. 

Ni hrvatski filmovi nisu zaostajali s plasiranjem ljubavnih priča iz Dalmatinske zagore pa tako pamtimo onu fatalnu između Tatjane i don Stipana iz filma „Što je muškarac bez brkova" koje su utjelovili Zrinka Cvitešić i Leon Lučev, a još jednu ljubav u tom podneblju su na filmsko platno prenijeli Judita Franković i Goran Bogdan u filmu „Sonja i bik". Sonja je urbana, a Ante sa sela. Međutim, njihove suprotnosti bile su dovoljno skladne da zaiskri i postanu jedan od parova koje će hrvatski film zapamtiti.*

Komentara 1

DU
Deleted user
08:59 25.11.2019.

Ma baš. Prava ljubav u Ko pjeva zlo, ne misli je preljub Ane s Fulirom koji je, eto, upisao još jedanu recku, a u Malom mistu dotur Luigi maltretira Bepinu kao da mu je sluškinja i vodi je prid oltar iz sažaljenja dva dana prije nego je umrla.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije