Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nova lica

Ovo su glumci u koje ćete se tek zaljubiti!

Foto: Kolaž
1/6
05.11.2018.
u 07:00

U RTL-ovoj seriji “Pogrešan čovjek” naslovne uloge igraju Dora Dimić Rakar i Roko Sikavica. Doru gledamo u ulozi Zoe Kalember, a Roka u ulozi Vena i dok 24-godišnjeg Roka poznajemo iz serija “Ruža vjetrova” i “Glas naroda”

Njihova imena već ste susretali na odjavnim špicama nekih serija i filmova, ali ovo je prvi put da glumci, koje vam predstavljamo u ovom tekstu, imaju i naslovne uloge u sapunicama koje trenutačno pratimo na RTL-u i Novoj TV.

U RTL-ovoj seriji “Pogrešan čovjek” naslovne uloge igraju Dora Dimić Rakar i Roko Sikavica. Doru gledamo u ulozi Zoe Kalember, a Roka u ulozi Vena i dok 24-godišnjeg Roka poznajemo iz serija “Ruža vjetrova” i “Glas naroda”, Doru još nismo imali prilike susresti na malim ekranima, ali sudeći po talentu koji je pokazala, sigurno je da će se njezino ime brzo naći na popisu najboljih glumaca mlade generacije. Glumom se bavi od osnovne škole kada je počela ići u dramsku skupinu, a u srednjoj školi intenzivno je počela snimati reklame. Dora ipak nije upisala Akademiju dramskih umjetnosti, jer u odabiru fakulteta presudila je jedna druga velika ljubav.

– Upisala sam Agronomski fakultet jer me to oduvijek zanimalo, jako volim biljke i prirodu, ali volim i glumu. Od osnovne škole išla sam u dramske glupe, a kao što sam već rekla, tijekom srednje snimala sam reklame i nikad nisam mislila da od toga mogu napraviti svoje zanimanje, stvarni posao. Na drugoj godini Agronomije shvatila sam da gluma uzima previše maha pa sam zasad odlučila pauzirati s fakultetom i okrenula se svojoj prvoj ljubavi, glumi – otkrila je Dora.

Na početku nije bila svjesna da je uloga Zoe naslovna i priznaje da joj se život preokrenuo naopačke nakon što se preselila u Beograd zbog snimanja, a najveća podrška u ovom projektu joj je obitelj i dečko. Glumom se kao mali zarazio i njezin partner Roko Sikavica.

– Otac me sa šest godina upisao u Gradsko kazalište mladih, nisam znao ni čitati ni pisati. Išao sam na radionice kod jedne glumice koja mi je otvorila taj svijet u koji sam se zaljubio, i to traje do sada. Nije stalo nikad. Roditelji su mi uvijek bili velika podrška, kao i moje sestre koje me uvijek prate i podržavaju – rekao je nedavno za RTL. Roko je u sretnoj vezi s glumicom Tenom Nemet Brankov. Tara Thaller bez sumnje uskoro će postati muza nekog redatelja, a s obzirom na to da je dobila i naslovnu ulogu u novoj HBO-ovoj seriji “Uspjeh” redatelja Danisa Tanovića te će glumiti u jednom švicarskom filmu koji snima u New Yorku, Tari se smiješi i karijera u inozemstvu. Ova 20-godišnjakinja koju gledamo u RTL-ovoj seriji “Pogrešan čovjek” još nije upisala Akademiju dramskih umjetnosti jer joj se zaredalo nekoliko projekata i upis u Akademiju je pao u drugi plan.

Lik don Bože u seriji “Na granici” na Novoj TV utjelovio je Pavao Medvešek. Gluma je duboko upisana u njegov genetski kod jer tata mu je glumac i redatelj Rene Medvešek, a stric glumac Sven Medvešek. Studij glume završio je prošle godine, a za njegove obožavateljice imamo lošu vijest jer Pavao je u sretnoj vezi s ljubavi iz srednje škole.

Marko Braić zasigurno je zahvaljujući ulozi Luke Penave u seriji “Na granici” zarobio srca gledateljica, a sigurno je za oko zapeo i redateljima. Marko je novo lice glumačke scene, a prije ove serije glumio je još u “Egzorcizmu” Dalibora Matanića.

Za Dnevnik.hr na pitanje o svom ljubavnom statusu odgovorio je:

– Emotivni status je jako čudan. Kao ovo vrijeme, nekada hladno, nekada toplo. Zaljubljive sam prirode, zaljubim se šest puta u danu, ali vječito sam slobodan. Nadam se da ću imati dobrih ponuda sada (smijeh).

Luciju Glavich Mandarić gledatelji već poznaju kao Ladu iz HRT-ove serije “Crno-bijeli svijet”, a ulogom Ivane Masle u “Na granici” još je jednom opravdala status jedne od najtalentiranijih glumica nove generacije. Da će biti glumica Lucia znala je od trećeg razreda osnovne škole; ipak nakon završene klasične gimnazije upisala je španjolski i francuski na Filozofskom fakultetu, ali brzo je shvatila da je gluma njezin poziv i odlazi na Akademiju dramskih umjetnosti.

Splitskoj glumici Nadiji Cvitanović uloga temperamentne i šarmantne Petre u seriji Nove TV prva je uloga u nekoj seriji i kaže kako joj je trebalo neko vrijeme da uđe u dinamiku radu, ali sad se već odlično snalazi.

Odskočna daska bio joj je film “Osmi povjerenik” i uloga Ukrajinke Julije. Kako je zadovoljna svojom glumom u seriji nedavno nam je u intervju rekla:

– U ovom formatu je zahvalno to što uvijek ima mjesta i vremena za napredak. Zato je dobro gledati. Vidjele sam neke stvari koje nikako više neću raditi, ali ima dosta toga što ću i zadržati u svojoj izvedbi – rekla je Nadia.

Model Petar Puškarić nosi nadimak hrvatskog Buraka. U svijetu mode poznato je ime, a uloga Karla u seriji “Na granici” prvo mu je iskustvo u glumačkom svijetu. Kaže da je oduvijek htio glumiti pa je pala i suza radosnica kad je dobio ulogu. Još jedno razočaranje za obožavateljice – i Petar je u vezi.

Komentara 5

TH
thu
09:01 05.11.2018.

A ee... ako nisi LGBT nisi cooool...

VI
Vito
07:31 05.11.2018.

Ovo su glumci u koje ćete se tek zaljubiti! ::: OVO je strava - tri glumice i dva glumca, a "moramo" se zaljubiti u muškarce. __ No, ako uđemo u LGBT paradu, onda nam fućkaju i tretiraju kao negativce. --- A što je s ovim::: Stiže pojačanje! Nova žena u 'Pogrešnom čovjeku' ::: ??? __ Kriva "procjena" - pojačanje nije izdržalo???

VI
Vito
13:30 05.11.2018.

aj vi nama "stručnjače" objasnite zbog koga bi morali svi biti glumci, a ne glumice??? __ Zar ne bi naslov bio prikladniji kad bi bilo napisano: Ovo su glumice u koje ćete se tek zaljubiti! __ Ili je autor muško???? __ Mora biti muško makar mu je ime: Ivana Carević __ Kad neobrazovani uče nepismene onda i žensko ime postaje muškog roda. __ Samo neobrazovani i neuki mogu sve trpati pod isti spol. __ Ili neprijatelji hrvatskog govora koji nemaju pojma o izgovaranju imena u hrvatskom jeziku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije