Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prihvatili izazov

Ovi sportaši i glazbenici osjetili su zov politike, evo kako se snalaze na tom terenu

Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/7
27.11.2017.
u 08:00

Poznati sportaši angažiraju se u politici zato da daju doprinos rješavanju problema sporta i sportaša te da promiču sport u društvu. Bez prethodnog iskustva jedni se brzo snađu, drugi odustanu

Mnoge poznate osobe priželjkuju biti dio političke scene da bi doprinijele svojoj zajednici. Kada je sport osnivanjem samostalnog Središnjeg državnog ureda dobio zasebno mjesto u državnoj administraciji, prva hrvatska državna tajnica za sport postala je Janica Kostelić.

– Prihvatila sam ponudu jer nakon sportske karijere želim i na druge načine pridonijeti sportu u Hrvatskoj, a sport je vrlo koristan i zdrav za društvo u cjelini – rekla je najbolja hrvatska sportašica. Bacačica diska Sandra Perković bila je saborska zastupnica kao članica Stranke rada i solidarnosti.

– Sportaši trebaju glasnogovornika. Puno je problema u sportu, a tko to može bolje znati od vrhunskog sportaša – rekla je Sandra na početku mandata koji je trajao pet mjeseci, a košarkašica Antonija Mišura na HDZ-ovoj listi ušla je u Gradsko vijeće u Šibeniku.
Miroslav Škoro bio je konzul RH u Mađarskoj i saborski zastupnik HDZ-a.

– U politiku sam ušao s entuzijazmom i željom čovjeka kojem ne treba ništa – rekao je Škoro, koji je Sabor napustio nakon samo osam mjeseci.

– Nitko me nije zvao da me pita za što se zalažem u politici, a kada sam od toga odustao, svi zovete da pitate zašto. Svi znaju da je Rim zapalio Neron, ali nitko ne zna tko ga je sagradio. Zanimljivo je samo ono negativno i zbog toga sam i odustao od politike – rekao je Škoro. A u zagrebačkoj Gradskoj skupštini sljedeće četiri godine sjedit će violončelistica Ana Rucner s liste Milana Bandića.

– Dobro se snalazim i aktivno sudjelujem u radu. Održavamo i razgovore s građanima, što je jako korisno jer iz prve ruke čujemo što bi trebalo poboljšati – rekla je članica Odbora za mladež.

Rucner za dolazak na sjednicu prima naknadu u iznosu od 23 posto prosječne bruto plaće u Zagrebu, otprilike 1300 kuna, a isti iznos dobije i za rad u Odboru za mladež. Angažirana je i u koordinaciji za ljudska prava te u povjerenstvu za ravnopravnost spolova. Ove godine slavi petnaest godina karijere i ima brojne nastupe, no stići će obavljati političke obveze koje joj oduzimaju dvadesetak sati mjesečno.

1/8

Komentara 3

Avatar Neobavezno
Neobavezno
10:03 27.11.2017.

Vidjela zaba da se konji potkivaju pa i ona digla nogu.....

DU
Deleted user
10:02 27.11.2017.

gospođa sa slike ne uljeva povjerenje!?

HR
Hrvatina7
03:16 09.09.2018.

zemlja ratnih profitera, lopova licemjerja, turbokatolika i sportaša, ukratko, ostali mogu selit ! Po svemu nadolazećem mogli bi se malo opet zaratiti s nekim tek da ne bude dosadno-što je izvjesno s obzirom što mate i tate odgajaju i biraju na izborima, ja ne budem više ratovao za te iste ni moja djeca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije